Murat Gülderen Havanız hiç sönmesin
HABERİ PAYLAŞ

Havanız hiç sönmesin

Dijitalleşme ile birlikte her alanda olduğu gibi otomobil, bisiklet ve motosiklet lastiklerini şişirme teknolojilerinde de devrim yaşanıyor. Geleneksel hava pompalarının yerini artık portatif, hafif, hızlı, LED ışıklı, dijital ekranlı, gerçek zamanlı ölçüm yapabilen, şarj durumunu gösteren, kullanılmadığında otomatik kapanan ve USB-C üzerinden kolayca şarj edilebilen cihazlar aldı. Araçların yanı sıra şişme yataklar, şişme botlar ve futbol, basketbol, voleybol topları gibi şişmesi gereken oyuncaklar için de her evde ve kamplarda bulunması gereken bazı yeni nesil nesil pompaları inceledik.

Haberin Devamı

Havanız hiç sönmesin

BASINÇ DEĞERİNE DİKKAT EDİN

Her şeyden önce pompanın maksimum basınç kapasitesi, kullanacağınız araç lastiklerinin önerilen basınç değerleriyle uyumlu olmalıdır. Genellikle araç lastikleri için önerilen basınç değerleri 2 ila 3 bar arasında değişir. 2 bar 29.01 PSI değerine eşittir. Bu cihazları da satın alırken en az 3 yerden fiyat analizi de yapmayı unutmayın çünkü her gün yapılan farklı kampanyalar sonucu aynı üründe 500 TL’lere varan fiyat farklarıyla karşılaşabilirsiniz. İşte öne çıkan bazı teknolojiler:

Havanız hiç sönmesin

ROBO 180: Otomobil, kamyon, kamyonet, minibüs, motorsiklet, bisiklet ve lastik toplar için 5 ayrı ucu olan bu cihaz, hem gerçek zamanlı basınç değerini hem de önceden ayarlanmış değeri gösterebiliyor. 3 modlu LED ışık özelliğiyle el feneri ve yolda kalındığında uyarı ışığı olarak da kullanılan pompanın basınç kapasitesi 180 PSI. 12 voltluk cihazın fiyatı 1.221 TL.

Havanız hiç sönmesin

BOSCH EASY PUMP: Ele oturan, ayarlanmış değere ulaşıldığında otomatik kapanan, ışıklı ekrana sahip, kısa hortumlu ve 3.6 volt lityum pille çalışan bu pompa 10.3 bara kadar hava basabiliyor. Sadece 430 gram ağırlığa sahip cihazın hava hacmi 10 bar. Fiyatı 2.000 TL.

Havanız hiç sönmesin

MICHELIN MC12266: 12 voltluk bu taşınabilir küçük pompa ise 8.3 bar şişirme gücüne sahip. USB girişi sayesinde akıllı telefon, tablet, bilgisayar, kamera gibi cihazları da şarj edebilen bu pompanın da 3 adet farklı şişirme ucu var. Hassas ölçüm yapabilen dijital basınç göstergesi olan cihazın fiyatı 1.880 TL.

Haberin Devamı

Havanız hiç sönmesin

KOBB KB200: Dakikada 11 bar hava basma özelliğine sahip bu dijital pompa 10.3 bar şişirme gücünde. 12 voltluk cihazın ışıklandırmalı göstergesi de var. 850 gram ağırlığındaki cihazın en önemli özelliklerinden biri de farklı ürünlere göre üç ayrı şişirme ucunun olması. Fiyatı 1.100 TL.

Havanız hiç sönmesin

SHIBO: Bu cihaz, lastik şişirme pompası olmasının yanı sıra araç içi süpürge görevi de görüyor. 12 volt çıkış gücüne sahip şarjlı cihazın ağırlığı ise 861 gram. Ayarladığı değere gelince otomatik duran cihaz, 39 PSI‘ye kadar lastik basıncı gereken araçlarda kullanılıyor. Fiyatı 1.100 TL.

Havanız hiç sönmesin

70MAI MIDRIVE TP03: 12 voltluk bu dijital göstergeli hava pompası 16 santimlik minimalist tasarımıyla dikkat çekiyor. Maksimum şişirme basınç kapasitesi 160 PSI olan cihaz, eksi 20 derecede bile çalışabiliyor. 950 gramlık pompanın fiyatı ise 960 TL olarak belirlenmiş.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder