Murat Gülderen Hayatı kolaylaştıran sihirli dokunuşlar
HABERİ PAYLAŞ

Hayatı kolaylaştıran sihirli dokunuşlar

Bu haftaki köşemizde günlük yaşantımızda basit gibi görünen ancak bazen saatlerimizi alan birtakım rutin işlerin dijital dünyada nasıl saniyeler içerisinde yapılabildiğini anlattık. Konuştuğumuzu anında yazıya çeviren, başka dillere tercüme eden hatta bunları kaydedip istediğimiz kişilere gönderen uygulamaları önünüze serdik. Ayrıca okunduktan sonra yok olan mesajlar gönderen platformları ve ücretsiz fotoğraf sitelerini de keşfettik.

Dictation.io

Türkçe desteği de olan bu platform, konuşmanızı anında yazılı metne çeviriyor. Sistem ayrıca metne sesli olarak paragraflar, noktalama işaretleri ve suratlar da ekleyebiliyor. Bunu aynı sayfa içerisinde istediğiniz kişiye mail de atabiliyorsunuz. Mobil uygulaması da olan platformun çıktı alma özelliği de var.

Haberin Devamı

PrivNote.com

Bu site, okunduktan sonra kendi kendini yok eden notlar oluşturmayı sağlıyor. Örneğin ailenizden birine ya da yakın bir arkadaşınıza kimlik numaranızı göndermeniz gerekti. Bu platform o önemli bilgiyi aktardıktan sonra mesajı siliyor. Mobil uygulaması da olan platforma giriş için kullanıcı kaydı da gerekmiyor.

Unsplash.com

Arama platformlarında istediğiniz özelliklerde resim bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Hemen her alanda 3 milyondan fazla ücretsiz ve yüksek çözünürlüklü görselin kapılarını açan bu site, özellikle grafikçiler, gazeteciler ve halkla ilişkilerciler için önemli bir kaynak. Üstelik bu siteyi kullanmak için kayıt olmanıza gerek yok. Yine buna benzer ücretsiz güvenilir bir başka görsel platformu ise Pixabay.

Driveandlisten.herokuapp.com

Bu siteyi ya da Drive&Listen mobil uygulamasını kullanarak bulunduğunuz yerden tüm dünya şehirlerini arabanın içindeymişsiniz gibi turlayabiliyorsunuz. Üstelik şehrin sokaklarını arabada dolaşırken radyo bile dinleyebiliyorsunuz. Seyahat esnasında sokağın gürültüsü de isteğe göre açılıp kapanabiliyor.

Bitly.com

Orijinal linkler çok uzun olduğu için sosyal medyada paylaşım yaparken çok yer kaplıyor. Bu site ve aynı isimli mobil uygulama, linkleri anında üçte bir oranında kısaltıyor. Anasayfada çıkan kutucuğa orijinal linki kopyalayıp ‘shorten’ butonuna tıkladığınızda linkiniz anında küçülüyor. Sistem özellikle internet sitesi yönetenler için hayat kurtarıyor.

Haberin Devamı

10minutemail.com

Bu site de size 10 dakikalığına tek kullanımlık ücretsiz bir e-posta adresi veriyor. Amaç, gerçek mail adresinizin gelen kutusunun gereksiz yere dolmasını önlemek ve halka açık kablosuz ağlara gönül rahatlığıyla bağlanabilmek. Adres geçici olduğu için zararlı yazılımlar da bertaraf ediliyor. 10 dakika istenirse 60 dakikaya kadar uzatılabiliyor. Bir de 10 Minute Mail adlı mobil uygulaması var.

TEKNO TURU

  • OPPO, yeni telefonu Reno7’yi 9 bin 299 TL’den satışa sundu. 64 MP yapay zeka kamera, 2MP Bokeh ve görüntülerin boyutunu 30x büyüten 2MP mikrolens bulunan cihazın selfie kamerası ise 32 MP. 8 GB RAM ile donatılan cihazda dahili depolama ise 128 GB.
  • MediaMarkt, lisans öğrencisi ve yeni mezunlara yönelik staj programı TalentMarkt’a başvuru almaya başladı. Departmanlar ağırlıklı olarak pazarlama, finans, satın alma ve hukuk olarak belirlendi. Başvurular 8 Ağustos’a kadar youthall.com/tr/MediaMarkt/ talentmarkt_24/ sitesinden yapılıyor.
  • Monster Notebook; onkoloji, hematoloji ve SMA tedavisi gören çocuklar için özel tişörtler tasarlayan OncoWear ile sosyal farkındalık işbirliği başlattı. Bu kapsamda tedavi gören 500 çocuğa ücretsiz sunulacak olan tişörtler ile cerrahi işlemler sırasında ekstra konfor sağlanıyor.
    vGeneral Mobile, Ticaret Bakanlığı’ndan aldığı yetki ile İstanbul Kağıthane’de ikinci el telefon yenileme merkezi kurdu. Satışlarda 12 ay garanti veren şirket, kredi kartına da 12 taksit kolaylığı sağlıyor. General Mobile Genel Müdür Yardımcısı Arslan Yılmaz, “Kayıtdışının engellenmesinin önünü açıyoruz” dedi.

HAFTANIN OLAYI

ZİHİN GÜCÜYLE CİHAZ KONTROLÜ

Çinli teknoloji devi Xiaomi, akıllı ev sistemlerini zihinle yani beyin dalgalarıyla kontrol etmeyi sağlayan MiGu adlı dijital kafa bandını görücüye çıkardı. Cihaz, Xiaomi’nin hackathon (proje geliştirme yarışması) etkinliğinde birincilik ödülünü kazandı.

Hayatı kolaylaştıran sihirli dokunuşlar

Ürünün geliştiricileri, cihazın elektrik sinyallerini almaya yardımcı olan üç noktası olduğunu belirttiler. Kafa bandı aynı zamanda sürüş sırasında kullanıcının yorgunluğunu da takip edebiliyor. Bu özellik uyku ve yorgunluktan kaynaklanan kazaların önlenmesine yardımcı olacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder