Murat Gülderen İstihdama destek oluyorlar
HABERİ PAYLAŞ

İstihdama destek oluyorlar

Ekonominin büyümesinde kilit rol oynayan KOBİ’ler, yeni yıla güçlü bir başlangıç yapmak için kalifiye eleman arayışlarını artırdı. Yazılımdan makineye, online ticaretten imalat sanayiine kadar hemen her alanda yüzlerce personel aranıyor.

İstihdama destek oluyorlar

KİMSE AÇIKTA KALMAZ

Özellikle pandemi sonrası üretim ve ihracatta büyük bir atılıma girişen Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) yüzlerce personel alım çağrısı yaptı. Bunların başında yazılımcılar, hizmet sektörü, gıdacılar ve makine üreticileri geliyor. En düşük maaş 6.500, ortalama maaş skalası ise 8 bin 500 TL civarında. Alanında biraz eğitimi ve tecrübesi olan neredeyse hiç kimse açıkta kalmıyor. Acil personel arayan bazı KOBİ’leri önünüze getirdik.

Haberin Devamı

İŞTE PERSONEL ARAYAN BAZI KOBİ’LER

Tezmaksan: Kendi akademilerinde CNC programlama ve makine uzmanı eleman da yetiştiren şirket, şu ana kadar sanayiye, 200’ün üzerinde personel kazandırdı. Tezmaksan Akademi’ye meslek lisesi ve meslek yüksek okulu öğrencileri ücretsiz kayıt olabiliyor. Şirket şu an ayrıca kısa vadede 40 kişi alacağını açıkladı.

Mükellef: Girişimlerin Avrupa Birliği ülkelerinde şirket kurmasını ve tüm finansal süreçlerini yönetmesini sağlayan online platform, satış, destek, muhasebe, pazarlama ve teknolojiyle ilgili pozisyonlar için 30 kişi alacağını duyurdu. Başvuru için ilanlar, ağırlıklı olarak LinkedIn üzerinden yayınlanıyor. Ayrıca info@mukellef.co adresinden de başvuru yapılıyor.

Başarsoft: Çoğrafi bilgi sistemleri ve altyapı çözümleri üreten yerli yazılımcı Başarsoft, bilgisayar, yazılım, harita, jeoloji, çevre ve endüstri mühendisleri ile yönetim bilişim sistemleri elemanı, şehir ve bölge planlamacısı, coğrafyacı ve iktisat bölümlerinden mezun kişiler arıyor. Şirket kısa vadede en az 30 kişi alacağını açıkladı.

1983 Beyoğlu Çikolata: Halihazırda yurtiçinde 27 bayisi olan ve yurtdışı mağazaları için atılım yapan bu şirket, 250 kişilik istihdam sağlamayı planlıyor. Açık pozisyonlar ise şube müdürlüğü, şube müdür yardımcılığı, barista, servis personeli ve temizlik görevlileri. Başvurular 1983@beyoğlu.com sitesinden gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

SFS yazılım: Sigortacılık ürünleriyle ilgili yeni nesil teknolojik çözümler geliştiren SFS, 35 kişiyi işe alacağını açıkladı. Bunların 21’i yazılımcı, diğerleri ise iş analizi ve uyarlama danışmanlığı alanında gerçekleşecek. Şirket aynı zamanda ‘Genç Yetenekler Staj Programı’ bünyesinde 23 de stajyer alacak. Başvurular info@sfs.com.tr’den yapılıyor.

Toptan tr: Bakkallara uygun fiyatlı toptan ürün çözümleri sunan online platform Toptan Tr, kısa vadede dijital içerik üreticisi, grafiker, kategori uzmanı, depo personeli ve muhasebe uzmanı olmak üzere toplam 30 kişi alacağını açıkladı. Iş başvuruları kariyer.net, işkur ve ik@toptantr.com üzerinden yapılıyor.

ELEMAN.NET DE ÇAĞRIDA BULUNDU

Online istihdam plaformu Eleman.net Genel Müdürü Özlem Duyarlar, aranan niteliklerde personel bulmakta zorlanıldığını belirterek, “Özellikle üniversite mezunu gençlerin kendi alanları olsa dahi sanayi bölgelerinde çalışmayı tercih etmediklerini görüyoruz” dedi. Duyarlar, “Başta üretim ve imalat sektörü olmak üzere lojistik, gıda-restorancılık, tekstil ve otomotiv sektörlerinde ciddi kalifiye eleman ihtiyacı var. Biz de kendi bünyemizde istihdam etmek üzere kurumsal pazarlama müdürü, pazarlama uzmanı, satış uzmanı ve çağrı merkezi temsilcileri arıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÜRETEN KADINLAR YARIŞMASI

BÜYÜK ÖDÜL 500 BİN TL

Yenilikçi finansal ürünleri ve yurt genelinde düzenlediği etkinliklerle kadın girişimcileri destekleyen Halkbank, ‘Üreten Kadınlar Yarışması’ düzenliyor. Yarışmanın ödül töreni ise 8 Mart 2023 Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleşecek. Yarışma ‘Mikro Üretici’, ‘KOBİ Üretici’ ve ‘Kadın Kooperatifleri’ ve Sıfır Atık’ kategorilerinde gerçekleşecek. Dereceye girenler 200 bin ile 500 bin TL arasında ödüller kazanacak.

İstihdama destek oluyorlar

REKOR KREDİ DESTEĞİ VERİLDİ

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Kadın girişimcilerin bankamızın desteğiyle işlerini büyüttüklerini görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Bugüne kadar 138 binin üzerinde kadın girişimciye 16.8 milyar TL kredi desteği sağladığımız ‘Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi’nin de etkisiyle, girişimci ekosisteminde büyük bir canlılık olduğunu görmekteyiz” diye konuştu. Yarışmaya başvurular, 25 Kasım 2022’ye kadar bankanın web sitesi www.halkbank. com.tr üzerinden gerçekleştirilecek. Sıfır Atık kategorisi birincisine 500 bin TL özel ödül verilecek.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

ÇOK KANALLI ÖDEME SEÇENEKLERİ ARTACAK

Tüketici beklentilerine uyum sağlamak için satış kanallarını çeşitlendiren KOBI’ler, ödeme seçeneklerini de artırmayı planlıyor. Örneğin 5 işletmeden 3’ü dijital cüzdanları da tercihlerden biri yapmak istiyor. Bunun yanı sıra QR ve link üzerinden ödeme gibi dijital ödeme yöntemleri de giderek daha çok benimseniyor. S&P Global araştırmasına göre işletmelerin yüzde 37’si ödeme sistemlerine yatırım yapmayı stratejik bir öncelik olarak görüyor.

KISA... KISA... KISA...

ESKİŞEHİR’E DEV İNOVASYON MERKEZİ

Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 100 bin metrekare alana havacılık, raylı sistemler, makine, imalat, otomotiv, beyaz eşya gibi sektörlerde faaliyet gösteren KOBI’lerin mühendislik, tasarım ve prototipleme ihtiyaçlarının giderilmesi için Tasarım ve Inovasyon Merkezi (ETIM) açıldı. Proje kapsamında sanayi tesislerinde enerji tüketimini en aza indirecek yaratıcı çözümler arayan EDICtive Design Call isimli tasarım yarışması da başlatıldı. Başvurular 17 Ekim’de sona erecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder