Murat Gülderen Konteyner kente çocuk ve aile eğitim merkezi
HABERİ PAYLAŞ

Konteyner kente çocuk ve aile eğitim merkezi

Türkiye Vodafone Vakfı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), depremlerin ardından bölgede yaşayanların desteklenmesi amacıyla yeni bir proje hayata geçirdi. Bu kapsamda Adıyaman, Gaziantep ve Hatay’da Çocuk ve Aile Merkezleri kurulmaya başlandı. Buralarda çocuklar ve ebeveynler, psikososyal yönden desteklenecek ve genç kadınların güçlenmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Merkezlerde ayrıca konteyner kentte yaşayan tüm çocukların yararlanması için oyuncaklar ve kütüphane de olacak.

Konteyner kente çocuk ve aile eğitim merkezi

 

HEDEF 4 BİN 500 ÇOCUK

Haberin Devamı

Merkezlerde 3-4 ve 5-6 yaş gruplarına yönelik oyun ve sanat odaklı çalışmalar da yapılacak. Ayrıca ebeveynlerin iyi olma hallerini ve çocuklarla iletişimlerini destekleyecek oturumlar gerçekleştirilecek. Konteyner kentte yaşayan genç kadınlara yönelik destek ve güçlendirme programları yürütülecek. Projeyle bir yılda 4 bin 500 çocuk ve ebeveyn ile 2 bin 500 genç kadına erişilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında ilk merkez Adıyaman’da faaliyete geçti.

KODLAMA TAM GAZ

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy, afet bölgesinde çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirterek, “Bu merkezlerde AÇEV’in bilimsel temelli eğitim programlarının yanı sıra Türkiye Vodafone Vakfı’nın ‘Yarını Kodlayanlar’, ‘Dijital Benim İşim’ ve ‘Kırmızı Işık’ gibi mevcut projeleri de uygulanacak. Bu merkezleri 2 yıl boyunca desteklemeyi hedefliyoruz. Bölgede konteyner kentler kaldıkça, biz de burada olmaya devam edeceğiz. Ayrıca istihdam projemiz kapsamında afetzedelere ve yakınlarına işe alım programlarımızda öncelik tanıyoruz. Amacımız 1 yıl içinde bölgedeki 650 kişiye istihdam sağlayabilmek” diye konuştu.

BİRLEŞTİRİCİ ORTAM

AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt ise şu bilgileri verdi: “Merkezimizin, bölgede yaşayanlar için güvenli, geliştirici ve birleştirici bir alan olmasını umuyoruz. Özellikle yaşamın altın yılları olarak adlandırılan ve beyin gelişiminin en hızlı olduğu okul öncesi yaş grubundaki çocuklar, afetlerin olumsuz sonuçları karşısında savunmasız kalıyor. AÇEV olarak, erken çocukluk alanındaki uzmanlığımız, deneyimimiz ve yetkinliğimizle merkezlerimizde de önceliğimiz, bu yaş grubundaki çocuklar ve aileleridir.”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder