Murat Gülderen Moda dünyasına yapay zeka damgası
HABERİ PAYLAŞ

Moda dünyasına yapay zeka damgası

Geleneksel terzilik, yerini yavaş yavaş sanal prova odalarına bırakıyor. Yapay zeka destekli trend tahminleri de klasik moda tasarımlarının önüne geçiyor. Kısacası moda dünyası tarihsel bir dönüşümün eşiğinde. Moda, artık sadece kumaş ve dikişle sınırlı kalmayıp, akıllı giyilebilir teknolojiler, artırılmış gerçeklik deneyimi ve yapay zeka destekli tasarımlarla yeni bir boyut kazanıyor. Bu sadece giyim tarzlarını değil, tasarım süreçlerini, pazarlamayı ve tüketici etkileşimini de şekillendiren bir dijital devrimin habercisi. İşte günümüzde moda trendlerini takip etmenin kestirme yolları...

Haberin Devamı

Moda dünyasına yapay zeka damgası

STYLUMIA: Burası giyim, ayakkabı ve aksesuar sektörlerine yönelik trend tahmini sağlayan bir yapay zeka tabanlı platform olarak hizmet veriyor. Kullanıcılar, buradan demografik ve sosyal faktörlere dayalı olarak gelecek trendleri anlayabiliyorlar.

Moda dünyasına yapay zeka damgası

GETWARDROBE OUTFIT MAKER: Gardrobunuzda olan kıyafetlerinizin fotoğraflarını çekip uygulamaya yüklüyorsunuz, uygulama da giysilerinizi analiz ederek, size yeni kombin önerileri yapıyor. Uygulama, hava durumuna göre kıyafet planlama takvimi de oluşturuyor.

Moda dünyasına yapay zeka damgası

TREND HUNTER: Moda ve teknoloji alanında dünya genelindeki yenilikleri gerçek zamanlı olarak takip ederek gelecekteki trendleri ve tüketici davranışlarını uzmanlar eşliğinde analiz ediyor. Platform, bu kapsamlı özelliğiyle pazarlama profesyonellerine de hitap ediyor.

Moda dünyasına yapay zeka damgası

METAIL: Burası, online alışveriş yapan müşterilere kişiselleştirilmiş sanal prova odaları sunan bir platform. Kullanıcılar, kendi sanal 3D modelini oluşturarak giyim ürünlerini bu model üzerinde deneyebiliyor ve ürünleri farklı açılardan inceleyebiliyorlar.

Moda dünyasına yapay zeka damgası

AIUTA-AI STYLIST: Bu da geliştirilmiş yapay zeka üzerine kurulu bir moda teknolojisi uygulaması. Burada sizin stilinize gidebilecek kıyafet önerileri yapılmasının dışında kendi başınıza denediğiniz kıyafetlerle ilgili uzmanlardan ve yapay zekadan geri dönüş alabiliyorsunuz.

Moda dünyasına yapay zeka damgası

ZYLER: Bu platform da yine Metail’e benzer bir şekilde sanal prova odası deneyimleri sunuyor. Kullanıcılar, burada çeşitli markaların ürünlerini sanal olarak deneyimleyebiliyor ve giyim kombinlerini görüntüleyebiliyor. Burada ayrıca, arkadaşlarınızla online olarak deneme oturumları da düzenleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Moda dünyasına yapay zeka damgası

STYLERISER: Yapay zeka destekli bu platform, kullanıcıların vücut tiplerini, stil tercihlerini, alışveriş geçmişlerini, sosyal medya aktivitelerini ve bütçelerini analiz edip onlara en uygun ve trend olan kıyafetleri öneriyor.

HAFTANIN OLAYI

Moda dünyasına yapay zeka damgası

İNSANSI ROBOT GEN 2 TANITILDI

Tesla, yeni insansı robotu Optimus Gen 2’yi tanıttı. Bir önceki versiyonundan yüzde 30 daha hızlı yürüyebilen ve elleri ile kollarını daha hızlı hareket ettirebilen robotun dokunsal duyu özellikleri de artırılmış. Optimus Gen 2 ilk etapta şirketin kendi üretim operasyonlarında görev almaya başlayacak. Robotun testleri tamamen bittikten sonra satışa sunulması planlanıyor. Robot, üretim hatlarında, depolarda, ev ve işlerinde görev yapabilecek donanımlara sahip.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder