Murat Gülderen Online yılbaşı
HABERİ PAYLAŞ

Online yılbaşı

Bu yılbaşını pandemi nedeniyle evlerimizde geçireceğiz. Tüm mekanların kapalı olacağı bu süreçte dünyanın en sakin yeni yıl kutlamalarına şahit olacağız. Sokağa çıkma yasağı 31 Aralık saat 21:00 itibarıyla başlayacak, 4 Ocak saat 05:00’te sona erecek. Arkadaşlarımızla ve akrabalarımızla görüntülü olarak hasret gidereceğiz. Ama en güzel tarafı da bu özel günü bir türlü ailesiyle geçirmeyenlerin yeni bir yıla birlikte ‘merhaba’ diyecek olmaları.

Online yılbaşı

SON İNDİRİMLER

Her ne kadar 4 duvar arasında kalınacak olsa da dijital çözümler sayesinde binbir türlü etkinlik, evlerimize kadar gelecek. Sevilen pek çok sanatçının online konserleri, oyunlar, çekilişler, yarışmalar ve yüzlerce alışveriş kampanyası sizleri karşılıyor olacak. Kasımdan bu yana düzenlenen indirim kampanyalarını kaçıranlar için de yılın son fırsatları değerlendirilecek. Evet, yılbaşına sayılı günler kala hazırlanan bazı ilginç online etkinlikleri ve kampanyaları sizler için derledik.

Haberin Devamı

ÇEKİLİŞ ÇILGINLIĞI

Yılbaşının elbette en büyük heyecanı Milli Piyango çekilişi... Büyük ikramiye ise tam 100 milyon lira. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bilet alamayan vatandaşlar artık ‘millipiyangoonline.com’ adresinden online olarak bilet temin edebiliyor. Tam bilet 100 lira, yarım bilet 50 lira, çeyrek bilet ise 25 lira olarak belirlenmişti. Ayrıca Vodafone online müşterileri, her 120 liralık alışveriş için bir hediye çekilişi hakkı kazanıyor. Çekilişte 1 kişiye Hyundai i20, 5 kişiye Redmi Note9 Pro telefon hediye edilecek.

Online yılbaşı

NE ARARSAN VAR

Teknosa mağazalarından veya teknosa.com üzerinden tek seferde 1.000 lira ve üzeri akıllı telefon ürünlerinden satın alanlar da çekiliş hakkı kazanıyor. Çekilişte, iPhone 11, Samsung Galaxy A71, Apple Watch Series 6, Oppo Reno 4 Lite, Huawei P40 LITE, Xiaomi Redmi Note dağıtılacak. TV platformu Tv+ ise ev müşterileri arasında yapılacak çekilişle 5 kişiye Arçelik Smart TV hediye edecek. Trendyol’un 31 Aralık’a kadar yapılacak çekilişinde de 1 kişi 100 bin lira, 10 kişi de 10 bin lira değerinde puan kazanacak.

Haberin Devamı

SERTAB ERENER’DEN IŞIN KARACA’YA

31 Aralık yani yılbaşı akşamı gerçekleşecek ‘çevrimiçi’ konserler belli oldu.

  • Sanatçı Sertab Erener saat 23:00’te ‘sosyoapp’ mobil uygulaması üzerinden,
  • Berkay saat 22:00’de online etkinlik platformu Jojo’dan hayranlarına seslenecek.
  • Işın Karaca ise ‘yılbaşı gazinosu’ adlı bir konsept hazırladı. Kendi Instagram sayfasından vereceği konserin gelirleri ise maddi yardıma ihtiyacı olan müzisyenlere gönderilecek. Biletix’ten alınacak biletin fiyatı 125 lira.
  • Hakan Aysev, Melek Mosso, Rubato ve Tan Taşçı da yine kendi online platformları üzerinden saat 21:30’da sahne alacak. Bu etkinliğin bileti ise Passo’dan temin edilecek. Fiyatı 45 lira.

YENİLENMİŞ OYUNLAR

Dünyaca ünlü kutu oyunları da artık teknolojik versiyonlarıyla karşımıza çıktı. Otomatik küreli tombalalar, oyuncak kağıt para yerine dijital bankacılık sistemine geçen Monopoly, strateji oyunu Jenga, içerikleri geliştirilmiş yeni nesil Tabu, korona için çeşitli tedaviler bulma oyunu Pandemic gibi oyunlar ile ailenizle keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Bu tür oyunlar, şu an yüzde 50’ye varan özel indirimlerle satışa çıktı.

ADIM ADIM KAMPANYALAR

  • BİM’de bu hafta 65 inçlik Dijitsu Smart Led TV 4.399 liradan, kumtel büyük ısıtıcı 129 liradan, Fakir saç düzleştirici 70 liradan, Heifer dik süpürge 169 liradan satılıyor.
  • Migros’ta elektrikli ev aletlerinde yüzde 30’a, ısıtma ve soğutma aletlerinde yüzde 20’ye, görüntü ve ses sistemlerinde yüzde 25’e, telefon ve aksesuarlarda yüzde 35’e varan indirim bulunuyor.
  • Hepsiburada’da telefonda ve beyaz eşyada yüzde 35’e varan, telefon aksesuarlarında yüzde 70’e varan, oyun bilgisayarlarında yüzde 25’e varan indirim var.
  • Vatan Bilgisayar’da Samsung Galaxy Note 10 Lite alana 400 lira değerindeki Level U2 kulaklık hediye.
  • Amazon Türkiye, ev sinema sistemlerinde yüzde 15’e, kulaklıklarda yüzde 50’ye, dizüstü bilgisayarlarda yüzde 30’a, cep telefonlarında yüzde 40’a varan indirim yaptı.
  • Samsung, online mağazadan yapılacak 6 bin lira ile 9 bin lira arası mobil ve aksesuar alışverişlerinde 550 lira hediye çeki veriyor.
  • N11’de Xiaomi Mi 10T telefon alana 260 liralık Mİ Smart Band 5, Galaxy S20 FE alana, 700 liralık Buds+ kulaklık hediye ediliyor. N11’de ayrıca yüzlerce cihazda yüzde 50’ye varan indirim de uygulanıyor.

HAFTANIN OLAYI

APPLE OTOMOBİL

  • Apple, merakla beklenen elektrikli ve sürücüsüz otomobil üretimine 2024 yılında başlamaya hazırlanıyor. Apple’ın kendi batarya teknolojisini kullanacağı araçta ‘lidar’ sistemi olacak.
  • Bu sistem, lazer darbeleri kullanılarak etraftaki bir nesnenin uzaklığını anlamayı sağlıyor. Araç bu sayede sürücüsüz hareket edebilecek.

Online yılbaşı

TEKNO TURU

  • Türkiye’de yatırım yapacağını açıklayan Oppo, Tom Ford tasarımlı uzayabilen telefon geliştirdi. Arkasında 3’lü kamera yer alan telefonun ne zaman pazara çıkacağı ise henüz belli değil.
  • Lenovo, dünyanın ilk katlanabilir kişisel bilgisayarı ThinkPad X1 Fold’u Türkiye’de satışa sundu.
  • Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nde (UNESCO) Cinsiyet Eşitliği Direktörü olarak görev alan Gülser Corat, merkezi Barcelona’da olan Digital Future Society tarafından, 2020 yılının teknolojideki 10 kadın liderinden biri olarak seçildi.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder