Murat Gülderen Sihirli icatlar
HABERİ PAYLAŞ

Sihirli icatlar

Haberin Devamı

  • Telefon, tablet, TV ve akıllı saat, sanal dünyaya açılan en etkin kapılar… Her biri aynı anda onlarca görevi yerine getirebiliyor, neredeyse bilgisayar gibi kullanılabiliyorlar.
  • Dijital dönüşümün açtığı bu kapı sayesinde teknoloji tasarımcıları artık günlük hayatta kullandığımız diğer cihazlara da birden fazla görev yüklemeye başladı. Yani farklı işler için iki ayrı cihaz alma dönemi yavaş yavaş sona erecek gibi görünüyor. İlk denemeler çok etkileyici…
  • Bu durum yakında akla gelecek tüm cihazlara farklı işlevler yükleneceğini de gösteriyor. Bu hafta size hayatı kolaylaştıran ikisi bir arada cihazları tanıttık.

RADYOLU POWERBANK

Çinli teknoloji devi Xiaomi, bir süredir üzerinde çalıştığı radyolu powerbank’ı pazara sundu. 10.000 mAh yani en az 8 saat batarya kapasitesine sahip cihaz, 212 gram ağırlığında. Tek elle tutulabilen ve cilt dostu bir plastikten üretilmiş üründe iki USB çıkışı ile güç seviyesini gösteren dijital bir ekran bulunuyor. Fiyatı 109 TL.

Sihirli icatlar

ŞARJ EDEN CÜZDAN

İkisinden birini evde unutursak o gün hayatla irtibat neredeyse kopuyor. 2018’in en inovatif cihazlarından biri olan bu ürün, hem para, fatura ve kartların kolayca konulabileceği hem de en az 10 saate kadar pil ömrü sunabilecek yapıda tasarlandı. Onlarca çeşidi olan bu ürünlerin fiyatları 100 TL’den başlıyor.

Sihirli icatlar

AMPUL HOPARLÖR

Bluetooth hoparlör özelliğine sahip LED ampul üretimleri de hızla artıyor. Normal bir ampul gibi taktığınız cihaz, ışıklandırma yaparken bir yandan da istediğiniz anda etkili bir ses sistemine dönüşebiliyor. Pek çok renkte ışık yayan bu tür ampuller telefon, tablet ya da akıllı saatinizden kontrol edilebiliyor.

Bu ampullerin aynı zamanda kendine özel kumandaları da var. Tuşa basarak renk değiştirebilir, müzik açabilir, telefonunuzla arama yaparken karşıdan gelen sesi de buraya verebilirsiniz. Fiyatı 55 TL.

HEM KULAKLIK HEM BİLEKLİK

Huawei, hem dijital spor bileklik hem de bluetooth kulaklık olan TalkBand B3 Lite’ı Türkiye’de satışa sundu. Tek bir şarjda 4 güne kadar kullanım ömrü sunan cihaz, klipslere bastırarak çıkarınca aktif olan kulaklığa dönüşüyor.

Kalori takibi, uydu düzeni takibi, telefon bulma programı, koşu takibi gibi onlarca sağlık uygulaması sunan cihaz, telefon görüşmesi yaparken, video izlerken veya müzik dinlerken de kullanılabiliyor. Fiyatı 588 TL.

Sihirli icatlar

Haftanın olayı

KURUTARAK KAZANIN

Gıda kurutma teknolojileri geliştiren Türk firması Temas Global, kurutma esnasında üründe herhangi bir renk ve değer kaybı oluşturmayan yeni cihazı Fareffect’i pazara sundu.

Elmadan üzüme, Trabzon hurmasından çileğe kadar hemen her ürünü güneş etkisinde ve hiçbir kimyasal kullanmadan kurutan makine, özellikle kendi serası veya tarlası olan çiftçilerin katma değerli ürün elde etmeleri için tasarlandı.

Sihirli icatlar

Sıradaki haber yükleniyor...
holder