Murat Gülderen Su arıtmada büyük yarış
HABERİ PAYLAŞ

Su arıtmada büyük yarış

Dijital teknoloji klasik su arıtma cihazlarını tarihe gömmeye hazırlanıyor. Her bir damlayı bile analiz eden, suya mineraller katarak detoks etkisi gösteren akıllı cihazlar, yakında sesle de kontrol edilebilecek

Her damla suyu anında analiz ederek arıtan yeni nesil filtreleme teknolojisi, yapay zekayla birlikte evrimini tamamlayınca su arıtma cihazı pazarında akılalmaz bir rekabet başladı.

Su arıtmada büyük yarış

Sağlıklı Su Derneği’ne göre şu an Türkiye’de 500 milyon liralara dayanan pazarda her 7 haneden birinde bu tür cihazlar kullanılıyor. Bir başka deyişle pazarda büyük bir boşluk var. Yıllık satılan ev tipi su arıtma cihazı sayısı ise 350 bin adet civarında.

Haberin Devamı

Yeni nesil cihazlar musluk sularını tamamen temizlemekle kalmıyor, mineral yönünden de zenginleştiriyor. Fiyatlar ise 1500-3200 lira arasında değişim gösteriyor. Bu cihazların en az 6 ayda bir bakımının da yapılması gerekiyor.

SESLE KONTROL...

Sağlıklı Su Derneği Başkanı Orhan Korkusuz, yeni nesil cihazların suyu arıtırken lezzeti ve minerali de artırdığını belirterek “Yakında bu cihazlar da evdeki diğer akıllı cihazlarla konuşarak çalışmaya başlayacak ayrıca sesle kontrol edilecekler” dedi.

Korkusuz, dünyada su arıtma cihazlarının kalite standardı olarak kabul gören NSF’ye de dikkat çekerek “Bu ayrıntı gözlerden kaçmamalı. İncelemek isteyen NSF kurumunun web sitesinden onay almış markaları görebilir” dedi. Her birinin birbirlerine karşı çeşitli üstünlükleri olan bu cihazlardan bazılarını sizler için derledik. Artık karar sizin.

AURA CEBİLON

Şebeke suyunu beş ayrı filtreden geçirerek çamur, tortu, pas, kum, toz gibi partiküllerden ayıran bu cihaz ayrıca suda çözünmüş tüm zararlı iyon ve mikro organizmaları filtreleyebiliyor. Bu cihazın en önemli özelliklerinden biri suya mineral takviyesi yapabiliyor olması. Fiyatı: 3200 TL.

MITSUBISHI CLEANSUI

Her çeşit mutfak bataryasına kolaylıkla takılabilen musluk tipi LED ekranlı bu su arıtma cihazı ise bakterileri, yabancı maddeleri ve kokuları gideren 4 aşamalı (tortu, seramik, karbon ve fiber) filtreleme sistemine sahip. Arıtma esnasında elektriğe ihtiyaç duymayan cihazın fiyatı ise 1200 lira.

Haberin Devamı

OCEAN OCN-RO 452

Tasarım ödüllü bu LED ışıklı cihaz ilk aşamada tortuları, ikinci aşamada şebeke sularında bulunan kloru, suya kötü tat ve koku veren organik bileşenleri yok ediyor. Üçüncü aşamada karbon filtresi yapan cihaz daha sonraki aşamalarda ise ilk üç filtrede tutulamayan bir başka değişle suda çözünmüş halde bulunan bakterileri yok ediyor. Fiyatı 1950 lira.

ARÇELİK 3140 SFC

Bu cihaz, içimi, tadı, kokusu ve yumuşaklığı ile kaliteli suda olması gereken tüm koşulları sağlamak için 4 aşamalı bir filtreleme işlemi uyguluyor. Temiz ve sağlıklı su elde etmek için en güvenilir yöntem olan Ters Ozmoz, şebeke suyunda bulunması muhtemel kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik kirlilik unsurlarını tamamen uzaklaştırıyor. Fiyatı 2769 TL.

BMB ENVY

Cihaz, suyun mineral yapısını zenginleştirmekle birlikte molekül kütlesini küçülterek vücutta toksin birikmesini engelleyen filtrelere sahip. Özel bir mikroçip işlemciyle kontrol edilen ürün, arıza durumunda sorunun ne olduğunu da sesli olarak bildiriyor. Toplam sekiz adet filtreye ve 12 litrelik tanka sahip cihazın fiyatı ise 1920 lira.

Haberin Devamı

HAFTANIN OLAYI Instagram’a alışveriş tuşu

Fotoğraf ve video paylaşım ile canlı yayın yapma uygulaması Instagram’da online alışveriş dönemi başlıyor. Şu an test aşamasındaki sistemde ekran üzerinde mağazalar ve kaydedilenler düğmesi olacak. Kaydedilen ürünler yakından incelenerek satış işlemi gerçekleşecek. Bu da Instagram’ın artık online e-ticaret sitesi olarak algılanmasını da sağlayacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder