Murat Gülderen Teknolojide yılbaşı indirimi
HABERİ PAYLAŞ

Teknolojide yılbaşı indirimi

Kasım ayında gerçekleşen ‘Efsane Cuma’ indirimlerini kaçıranlar için yılın son fırsatı başladı. Yılbaşına sayılı günler kala teknoloji marketleri ve e-ticaret siteleri cep telefonlarından TV’lere, kulaklıklardan küçük ev aletlerine kadar yüzlerce kalem üründe yüzde 60’a varan indirim başlattı.

Yeni yıla girerken en büyük indirim, teknoloji perakendecilerinden geldi. Stoklardaki ürünleri eritip satış hedeflerini tutturmak isteyen firmalar, birbirinden cazip kampanyalarla tüketicinin karşısına çıktı. Özellikle yılbaşı gecesi eğlence programlarını en gerçekçi görüntülerle izlemek isteyenler akıllı ve büyük ekranlı TV’lere, o anları ölümsüzleştirmek isteyenler de yapay zekalı ve güçlü kameralı telefonlara büyük ilgi gösteriyor.

Haberin Devamı

ÖZEL FIRSATLAR...

Öte yandan markalar, kendilerine özel ekstra kampanyalarıyla da dikkat çekiyorlar. Örneğin Teknosa 1.500-2.499 TL arasında alışveriş yapanlara Fakir blender setini ve Arzum buharlı ütüyü 129 TL’den, 2.500 TL ve üzeri alışverişlerde ise Roventa Compact süpürgeyi 450 TL’den satıyor. Mediamarkt ise LG beyaz eşya ürünlerine yorum yapanlara ekstra hediye çeki veriyor. Vatan’da da cep telefonlarında peşin fiyatına faizsiz ve masrafsız 12 aya kadar taksit fırsatı var.

HEPSİNE GÖZ ATIN

Tüketiciye en büyük tavsiye ise bir ürünü almadan önce Teknosa, Mediamarkt, Vatan, Hepsiburada, Gittigidiyor, Amazon, Trendyol gibi ünlü ve güvenilir sitelerin hepsine göz atmaları. Çünkü aynı ürün bir başka sitede çok daha düşük fiyatlarda bulunabiliyor. Bu hafta size bu sitelerden derlediğimiz bazı gözde modellerin indirimlerini sizler için derledik.

Teknolojide yılbaşı indirimi

HAFTANIN OLAYI

YÜZ İFADESİNE GÖRE İNDİRİM

Yapay zeka, makine öğrenimi ve derin öğrenmeye dayalı görüntü işleme çözümleri sunan yerli teknoloji şirketi Ayvos, yüz ifadeleriyle tamamlanacak görevler üzerinden indirim kazandıran Swin adlı uygulama geliştirdi. Bu uygulama, kullanıcılarına gülümse, şaşır veya sinirlen gibi görevler vererek tamamlanan görevleri yapay zeka algoritmasıyla otomatik olarak puanlayabiliyor. Uygulama, anlaşmalı markalarda kullanılabilecek indirim kuponlarını bildirim yoluyla iletiyor.

Haberin Devamı

Teknolojide yılbaşı indirimi

YAPTIRMAYANA 3 BİN 790 LİRA CEZA!

Çevre Kanunu gereği trafiğe kayıtlı olan araçların egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırması gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2020 yılının başında uygulamaya koyacağı yeni sistem Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) ile egzoz emisyon ölçümünü yaptırmayan araçlar, artık plakaları üzerinden otomatik olarak belirlenecek. Bu sayede ölçüm yaptırmayan araçlara anında ceza uygulanabilecek. Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmamanın cezası ise 3 bin 790 TL.

Teknolojide yılbaşı indirimi

EGZOZ GAZI EMİSYON ÖLÇÜMÜ NEREDE YAPTIRILIR?

✘Egzoz gazı emisyon ölçümü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sitesinden yapılacak sorgulamayla, ölçüm yapan istasyonlar tarafından gerçekleştiriliyor.

✘Bu ölçümü, herhangi bir markanın yetkili servisi ya da araç muayene istasyonu da yapabiliyor.

✘İnternet sitesi üzerinden alacağınız randevuyla istasyona gitmeniz sayesinde, işiniz daha hızlı gerçekleştiriliyor.

✘Egzoz gazı emisyon ölçüm ücretleri, ilk ölçüme başlanmadan önce peşin olarak ödeniyor.

Haberin Devamı

✘Egzoz gazı emisyon ölçüm sonucu sınır değerlere uygun çıkmayan taşıt sahipleri için 30 gün içerisinde aynı istasyonda ilk ölçümden sonra yapılacak en fazla 2 ölçüm için ücret ödemesine gerek kalmıyor.

✘Egzoz Gazı Emisyon ölçümü ücreti 1 Ocak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder