Murat Gülderen Yakın geleceğin 6 kritik mesleği
HABERİ PAYLAŞ

Yakın geleceğin 6 kritik mesleği

  • Yapay zeka, otomotivden enerjiye, finanstan sağlığa kadar hemen her sektörün sürdürülebilir büyümesini sağlayacak en güçlü teknoloji olarak kabul görüyor. Bu durum aynı zamanda yeni meslek gruplarını da hızla ortaya çıkarıyor. Türkiye’de de pek çok teknik lise ve teknik üniversite, büyük kariyer fırsatı sunan bu iş kollarıyla ilgili programlarını oluşturmuş durumda.
  • Geleceğin okulu olarak tanımlanan robot dreams Türkiye Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, yapay zeka teknolojisiyle toplumun sosyal, çevresel ve ekonomik dönüşümlere daha kolay uyum sağlayacağına dikkat çekerek, yakın geleceğin en önemli 6 mesleğini açıkladı.

FINTECH MÜHENDİSİ

Finansal hizmetleri daha güvenli ve kolay erişilebilir hale getiren bu kişiler, yazılım, büyük veri, blok zinciri ve bulut bilişim gibi teknolojiler konusunda uzmandırlar. Kullanıcılara özelleştirilmiş yatırım tavsiyeleri, bütçe planlama önerileri gibi kişiselleştirilmiş hizmetler sunmak için veri analitiği tekniklerini kullanırlar.

TARIM EKİPMANI OPERATÖRÜ

Yeni nesil tarım ekipmanları operatörü, tarımsal faaliyetlerin daha verimli ve sürdürülebilir bir şekilde yapılmasına yardımcı olan ekipmanları kullanabilen kişilerdir. Bu ekipmanlar, yapay zeka, robotik ve diğer teknolojilerle donatılmıştır ve geleneksel tarım ekipmanlarından çok daha hassas ve verimlidir.

Haberin Devamı

ELEKTROTEKNOLOJİ MÜHENDİSİ

Elektronik ve otomasyon kontrol sistem tasarımları, telekomünikasyon, yenilenebilir enerji teknolojileri, cihaz ve bileşen tasarımları gibi alanlarda ihtiyaç duyulan bu meslek de modern dünyadaki pek çok teknolojinin hayata geçirilmesinde kritik rol oynuyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK UZMANI

Bu uzmanlar, çevresel, sosyal ve ekonomik etkileri dikkate alarak şirketlerin faaliyetlerini daha çevre dostu, topluma faydalı ve ekonomik açıdan sürdürülebilir hale getirme konusunda çalışırlar. Bu alanda eğitim ve farkındalık çalışmaları yaparak bunları ayrıca raporlayan uzmanlar, yenilikçi teknolojilerin şirket içinde uygulanmasını teşvik ederler.

İŞ ZEKASI ANALİSTİ

İş zekası analistlerinin temel görevleri, işletmelerin veri tabanlarından elde edilen verileri analiz etmek, istatistik tutmak, raporlamak ve bu verilere dayanarak işletme performansını değerlendirmektir. Analistler bunun sonucunda yöneticilere stratejik kararlar almak için gerekli bilgileri sunar ve hedeflere ulaşmada katkıda bulunurlar.

MAKİNE ÖĞRENİMİ UZMANI

Bu uzmanlar, bilgisayarların kendi başlarına öğrenmesini sağlayan algoritmalar geliştirir. Ayrıca büyük miktarda veriyi analiz etme ve bunlardan anlamlı sonuçlar çıkarma becerisine sahip olan bu kişiler, görüntü ve ses işleme, doğal dil işleme, robotik ve otomasyon gibi çeşitli yapay zeka alanlarında projeler tasarlar.

Haberin Devamı

HAFTANIN OLAYI

PİZZA KOKULU KUMANDA

Microsoft yeni Ninja Kaplumbağalar filmi için özel bir Xbox oyun kumandası tanıttı. Bu cihaz, özel sensörleri sayesinde pizza kokusu yayıyor. Filmin pazarlamasında kullanılacak bu ürün resmi olarak satışa çıkmayacak. Şanslı kullanıcılar bunları çekilişle kazanacak. Bunun için kullanıcıların, Twitter üzerinden Xbox Game Pass hesabını takip etmeleri ve paylaşımları izlemeleri gerekiyor. 13 Ağustos’a kadar sürmesi beklenen bu çekilişin tek sınırı 18 yaş üstüne açık olması.

Yakın geleceğin 6 kritik mesleği

Sıradaki haber yükleniyor...
holder