Murat Gülderen Yerli oyunlar 2024'e hızlı başlıyor
HABERİ PAYLAŞ

Yerli oyunlar 2024'e hızlı başlıyor

Türkiye, dijital oyun alanında geçen yıl 425 milyon dolarlık yatırım almıştı. İstanbul, Londra’nın ardından Avrupa’da oyun sektöründe en fazla anlaşmanın gerçekleştiği ikinci şehir oldu. Oyun pazarının büyüklüğü ise 1.5 milyar doları geçti. Ülkede, 522 aktif oyun stüdyo ve bu stüdyolara destek veren 12 hızlandırma, 7 ön kuluçka, 14 kuluçka merkezi mevcut. Oyuncu sayısı ise 40 milyonun üzerinde. Bir süre önce 2024’te çıkacak bazı yabancı oyunları duyurmuştuk. Pazar hızla büyümeye devam ederken bu hafta ise yeni yılda merakla beklenen ve hepsi Türkiye’de geliştirilmiş bazı yerli oyunları masaya yatırdık.

Haberin Devamı

Yerli oyunlar 2024e hızlı başlıyor

COIN CHEF

Fortune Mine’ın geliştirdiği bu mobil oyun, sizleri lezzetli bir şans çarkına davet ediyor. kendi restoranınızı rakiplerinizden koruduğunuz bu oyun, dünya mutfağının lezzetli bir yolculuğuna da çıkarıyor. Oyunda her seviye için jetonlar kazanabiliyorsunuz.

Yerli oyunlar 2024e hızlı başlıyor

PROJECT POLYGON

Ufuk ve Doğan Anteplioğlu kardeşlerin geliştirdiği oyun, 2024’te Xbox, Playstation ve PC için piyasaya çıkacak. Birçok farklı haritayı içinde barındıran oyunda bazen savaş haritalarında mücadele edecek, bazen de korsanların hüküm sürdüğü bir bölgede maceralar yaşayacaksınız.

Yerli oyunlar 2024e hızlı başlıyor

MERGE STUDIO

Paxie Games’in mobil bulmaca oyunu, moda ikonu olmak isteyen bir stilist olan Michael’ın dünyasını ele alıyor. Rengarenk ve özenle hazırlanmış gündelik nesneleri birleştirme fikrine dayanan oyunda, kutulardan ve çantalardan bulduğunuz eşyaları bir araya getirerek yeni şeyler oluşturuyorsunuz. Oyun masaüstüne de gelecek.

Yerli oyunlar 2024e hızlı başlıyor

PARTY MONSTERZZ

Funmoth Games’in geliştirdiği bu oyun 5 Şubat’ta pazara sunulacak. PC sürümüne ek olarak, sonraki aylarda Xbox ve PlayStation için de yayınlanacak olan oyun, tek kişilik oynanabileceği gibi 4’erlik 2 takım halinde de oynanabiliyor. Engelleri aşmak, bulmacaları çözmek ve birlikte çalışmaya teşvik etmek için tasarlanan oyun, canlı grafikleri ve ilginç karakterleri ile komik bir deneyim vadediyor.

Yerli oyunlar 2024e hızlı başlıyor

CODENKID

Şubatta piyasaya çıkacak bu oyun da PikaApp tarafından tasarlandı. Çocuklara algoritma oluşturmayı eğlenceli ve etkileşimli olarak öğretecek oyun, farklı harita ve karakterle dolu. Çocuklar, bu haritalarda oynarken algoritma ile birlikte mantık ve problem çözme becerilerini geliştirecekler. Oyun, hem masaüstü hem de mobil cihazlar için geliştirildi.

Haberin Devamı

 Yerli oyunlar 2024e hızlı başlıyor

HIT AND BOOM

Funverse Games’in geliştirdiği bu oyun yıl başında pazara sunulacak. Oyunda 6 farklı karakter ve bunlara ait 18 seçilebilir silah bulunuyor. Her silah, karakterlere farklı yetenekler kazandırırken, oynanış tarzını da değiştiriyor. Oyun ilk olarak PC platformuna gelecek, sonrasında ise konsolda da sunulacak.

Yerli oyunlar 2024e hızlı başlıyor

TEKNO TURU

* ABD merkezli havacılık şirketi Archer, 160 km mesafeye kadar uçma kapasiteli yüzde 100 elektrikli Midnight adlı taksiyi tanıttı. 10 dakikada 40 kilometre yol katedebilen araç, yolcu taşımacılığı, kargo ve acil durum için geliştirildi.

* Basketbol ayakkabısını andıran kasaya sahip ‘CoolerMaster Sneaker X ARGB Mini ITX’ adlı bir bilgisayar tasarlandı. AMD Ryzen 9 7950X3D işlemci ve ASUS GeForce RTX 4070 DUAL White OC Edition 12 GB ekran kartı ile donatılmış cihazın fiyatı 140 bin TL.

Haberin Devamı

* Alman teknoloji devi Karcher, yerleri süpürürken aynı zamanda temizleyen FC 4 adlı bataryalı zemin temizleme makinesi geliştirdi. Hızlı şarj özelliğine sahip cihaz, suyun hacmini zemine göre otomatik ayarlıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder