Mustafa Bakacak 300 kişiye istihdam için imzalar atıldı
HABERİ PAYLAŞ

300 kişiye istihdam için imzalar atıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Danimarka Mülteci Konseyi (DRC) arasında deprem ve sel felaketinde mağdur olan vatandaşlara istihdam sağlamak amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. 6 Şubat depremlerinden ve ardından yaşanan sel felaketinden olumsuz etkilenen Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri sonucu imzalanan protokol ile 300 kişi kısa süreli istihdam edilecek. Protokol süresi iki ay olarak belirlendi. Uygulama ve yürütme, koordinasyon ve genel denetimi Afet İşleri ve Göç Hizmetleri Daire Başkanlığı yapacak.

Haberin Devamı

300 kişiye istihdam için imzalar atıldı

 

RİZE İÇME SUYU HATTINDA ELEKTRİK ÜRETİYOR

Rize Belediyesi, içme suyu şebekesinin dik yamaçlardan deniz seviyesine indirilmesini avantaja dönüştürdü. Evlere içme suyu taşıyan ana boruların içerisine türbinler yerleştirildi. Bu sayede hem evlere su veriliyor hem de basınçtan yararlanarak elektrik üretiliyor. İlki geçen yıl Dosma’da yapılan elektrik türbinin ikincisinin inşasına Dağsu Mahallesi’nde başlandı. Yeni türbin sayesinde saatte 150 Kw elektrik üretilecek. Benzer bir çalışmaya Hamzabey Mahallesi’nde de başlayacak olan Rize Belediyesi, bu projelerle ciddi gelir de sağlayacak.

300 kişiye istihdam için imzalar atıldı

 

SİVAS ÇEVRECİ PROJEYLE ÇOK ŞEY KAZANACAK

Sivas Belediyesi, çevreci ve önemli bir projeyi daha hayata geçirmek için gün sayıyor. Katı atık depolama sahasında çıkan gazdan 5 bin hanenin elektriğini karşılayacak enerji üreten belediye, bu işlem sırasında ortaya çıkan sıcak suyu değerlendirmek amacıyla topraksız cam sera projesini başlatmıştı. 40 dönümlük arazi üzerine inşa edilen serada, ilk fideler ağustosta dikilecek. 100 kişinin istihdam edileceği serada yılda 2 bin 500 ton salkım domates üretilmesi ve 3 milyon Euro’luk gelir elde edilmesi hedefleniyor.

300 kişiye istihdam için imzalar atıldı

 

KOZAN’DA KIRSALA ÜCRETSİZ PROJE HİZMETİ

Adana Kozan’da 25 Temmuz’da 5.5’lik deprem kırsal mahallelerde hasara neden oldu. Kozan Belediyesi, kırsal mahallelerdeki evlerin depreme dayanıklı hale getirilmesi amacıyla ücretsiz proje hizmeti sunmaya başladı. Bu kapsamda yedi farklı kırsal ev planı projelendirildi. Vatandaş, 60’tan 200 metrekareye kadar değişen büyüklükteki ev projelerini çizdirmek için belediyeye başvurabilecek. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, köylerde yaşayan Kozanlıları güvenli konutlara kavuşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

300 kişiye istihdam için imzalar atıldı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder