Mustafa Bakacak 45 şehirde dijital gençlik merkezi
HABERİ PAYLAŞ

45 şehirde dijital gençlik merkezi

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) “Bugünün Gençleri, Geleceğin Meslekleri” adıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında gençleri bilişim, robotik kodlama, e-dönüşüm, dijital pazarlama, sosyal inovasyon ve tasarım gibi geleceğin önemli mesleklerine hazırlayacak eğitimlerin verilmesi için 45 şehre “Dijital Gençlik Merkezleri” kurulacak. Avrupa Birliği finansmanıyla Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) paydaşlığında uygulanacak projenin toplam bedeli 7.9 milyon Euro olarak belirlendi. Belediyelerin destekleriyle kurulacak merkezlerde 200’den fazla eğitimle 10-19 ile 20-29 yaş arası 4 bin kişiye ulaşılacak. Ayrıca, TBB bünyesinde bir mükemmeliyet merkezi kurularak belediye personellerine dijital beceri geliştirme konusunda düzenli eğitimler verilecek.

Haberin Devamı

45 şehirde dijital gençlik merkezi

 

ARTAN YEMEĞİ GETİRENE MAMA BEDAVA

Can dostları önemseyen Marmaris Belediyesi ev, lokanta, fabrika ve benzeri alanlardan toplanan gıda atıklarını kedi ve köpekler için mamaya dönüştürecek projeyi başlattı. Kedi Köpek Maması Üretim Atölyesi’nde yemek yapımı esnasında çıkan malzemeler ve artan yemeklerden günlük 600 ile 800 kilogram arasında mama üretilecek. Tesise yemek artığı getiren vatandaşlar, ücretsiz mama alabilecek. Belediye Başkanı Mehmet Oktay, bu projeyle yıllık 2 milyon TL’yi bulan mama giderinden de tasarruf sağlandığını açıkladı.

45 şehirde dijital gençlik merkezi

 

İNEGÖL’ÜN DEĞERLERİ MARKALAŞIYOR

İnegöl Belediyesi’nin iki yıl süren ‘Gastro İnegöl’ çalışmaları kapsamında şehrin saklı kalmış değerleri yeniden gün yüzüne çıkarıldı. 11 ürün için coğrafi işaret başvurusu yapıldı. Başvurulardan üçü sonuçlandı. İnegöl Cerrah Kuru Fasulyesi, İnegöl Çıbrıka Bitkisi ve İnegöl Sütlü Kadayıfı coğrafi işaret alarak tescillendi. “İnegöl, köftesinden daha fazlası” diyen Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl’ün zenginliklerini markaya dönüştürme düşüncesiyle başlanan çalışmaların devam edeceğini söyledi.

45 şehirde dijital gençlik merkezi

 

BİLECİK’TE TOPRAK BOŞ KALMIYOR

Bilecik Belediyesi, verimli tarım arazilerini değerlendiren yerel yönetimlerden biri. Geçen yıl karakılçık buğdayı ekilen belediyeye ait tarım arazilerine bu yıl kabak ekimi yapıldı. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, yetiştirilen kabağı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ndeki kadınlarla birlikte işleyeceklerini söyledi. Şehrin orta refüjlerine de lavanta ektiren Başkan V. Subaşı, “Tarımın, çiftçinin ve üreticinin her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

45 şehirde dijital gençlik merkezi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder