Mustafa Bakacak 50 milyon liralık yatırım ile 1 milyon turist hedefi
HABERİ PAYLAŞ

50 milyon liralık yatırım ile 1 milyon turist hedefi

Kars’ın dünyada şehir markası olarak tanınmasını ve turizmden daha fazla pay almasını sağlamak amacıyla geçen yıl ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti’ projesi başlatıldı. Yüzde 85’i Avrupa Birliği fonuyla finanse edilen 50 milyon lira bütçeli projeyle Kars’a 1 milyon turistin gelmesi hedefleniyor. 34 binanın dış cephesinin iyileştirileceği Haydar Aliyev Caddesi’nde, çevre düzenlemesi ve sokak mobilyalarıyla 680 metrelik turistik güzergah oluşturulacak. Ani Ören Yeri de koruma çitleriyle kapatılacak. Yüzde 72’si tamamlanan projeyi tüm Kars, heyecanla bekliyor.

Haberin Devamı

50 milyon liralık yatırım ile 1 milyon turist hedefi

DÜNYANIN GÖZÜ YEŞİLGÖZ’DE, YEŞİLGÖZ DE KAHRAMANMARAŞ’TA

Kahramanmaraş’ta hem kaynağı hem de suyunun renginin nedeni belirlenemediği için ‘gizemli göl’ olarak adlandırılan Yeşilgöz Gölü herkesin ilgisini çekiyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bölgenin turizm potansiyelini artırmak için başlattığı çalışmada 5 milyon lira maliyetli ilk etap tamamlandı. Projede, yeme içme mekanları, sosyal donatı ve altyapı çalışmalarıyla birlikte 34 milyon lira maliyetli ikinci etaba geçildi. Yeşilgöz’ü markalaştıracaklarını söyleyen Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, sloganlarını da açıkladı: “Dünyanın gözü Kahramanmaraş’ta, o da Yeşilgöz’de.”

50 milyon liralık yatırım ile 1 milyon turist hedefi

İLK YARDIM EDEN SEN OL!

Kaza sonrası hayati önem taşıyan ‘altın dakikalar’ olarak adlandırılan zaman diliminde yanlış uygulamalara dayalı yapılan ilk yardım, ölümlere ya da sakat kalmalara neden oluyor. Beylikdüzü Belediyesi, acil durumlarda vatandaşlara ilk yardım yapma becerisi kazandırmak amacıyla “İlk yardım eden sen ol” projesini hayata geçirdi. Beylikdüzü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde ilk yardımın temel uygulamaları olan koruma, bildirme ve kurtarma eğitimleri veriliyor. Projeyle ilçede ilk yardım eğitimi almamış kimse kalmaması hedefleniyor.

50 milyon liralık yatırım ile 1 milyon turist hedefi

‘KİLİS YORGANI’NA COĞRAFİ İŞARET

Kilis Belediyesi’nin, kente özgü ‘Kilis Yorganı’ için Türk Patent Kurumu’na yaptığı başvuru sonuçlandı. Coğrafi işaret tescil belgesini teslim alan Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, şehre özgü birçok ürüne coğrafi işaret tescil belgesi almak için girişimlere devam edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

50 milyon liralık yatırım ile 1 milyon turist hedefi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder