Mustafa Bakacak Adıyaman'ı sanayi ve turizm ayağa kaldırır
HABERİ PAYLAŞ

Adıyaman'ı sanayi ve turizm ayağa kaldırır

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman için bir araya gelen sivil toplum kuruluşları (STK), şehri sanayi ve turizmin ayağa kaldıracağı görüşünü savunarak acil yatırım çağrısında bulundu. 15 STK’nın temsilcileri toplantıda görüşlerini paylaştı. Bursa Adıyamanlılar Derneği Genel Sekreteri Ergin Polat: “Adıyaman’da insanımızı yaşatmak için ekonomiyi canlandırmak gerekiyor. Bir ana sanayi can suyu olup Adıyaman’ın küllerinden yeniden doğmasını sağlayabilir.” Çağdaş Adıyamanlılar Derneği Başkanı Aziz Binzet: “Barınma sorunu çözülmeli. Tarıma destek olunmalı. Hasar gören fabrikalar devreye sokulmalı.” Kahtalılar Derneği Başkanı Mehmet Şimşek: “Üretici kooperatifleri kurulmalı. Üreticiden tüketiciye bir zincir oluşturulup bölge ekonomisi canlandırılmalı. Adıyaman’da turizm canlandırılmalı. Kent dokusuna uygun konaklama alanları yapılmalı.”

Haberin Devamı

Adıyamanı sanayi ve turizm ayağa kaldırır

 

MALATYA’DA ŞALTERLER ÜRETİM İÇİN KALDIRILDI

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Malatya’da yaralar sarılıyor. Deprem nedeniyle kapalı kalan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) fabrikalar şalterlerini kaldırarak, üretime başladı. “Bu önemli bir hadisedir. Üretimin başlaması demek hayatın normale dönmesinin önemli bir adımıdır” diyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, üretimle beraber ticaretin canlanacağını ve normal hayata geçmenin daha kolay olacağını söyledi. Başkan Gürkan, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde üretime başlayan fabrikaları ziyaret ederek hayırlı işler diledi.

Adıyamanı sanayi ve turizm ayağa kaldırır

 

DEPREM BÖLGESİNE ÖRNEK DESTEK

Eskişehir İnönü Belediyesi, deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için örnek bir karara imza attı. Belediye Başkanı Kadir Bozkurt’un başkanlığında yapılan meclis toplantısında, geleneksel hale getirilen iftar programları bu ramazan ayında iptal edilmesine, iftarlar için ayrılan bütçenin tamamının deprem bölgesindeki vatandaşlara erzak yardımı olarak gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Adıyamanı sanayi ve turizm ayağa kaldırır

 

‘BİR KOLİ DE SİZDEN OLSUN’

Depremin yaralarını sarma seferberliğinde yardımların sürekliliği büyük önem taşıyor. Kahramanmaraş Onikişubat’ta 21 metrekareden oluşan konteyner kent kurmak için çalışmalara başlayan İstanbul Ümraniye Belediyesi, burada barınacak 500 ailenin gıda ihtiyacını da bir yıl boyunca karşılayacak. Bunun için “Bir Koli de Sizden Olsun” adıyla yardım kampanyası başlatıldı. 655 lira tutarında yardım kolisi göndermek isteyenler, belediyenin Afet Bölgesi Konteyner Kent Yardım hesabı üzerinden kampanyaya katılabilecek.

Haberin Devamı

Adıyamanı sanayi ve turizm ayağa kaldırır

Sıradaki haber yükleniyor...
holder