Mustafa Bakacak Ağrı'dan Hatay'a kardeşlik köprüsü
HABERİ PAYLAŞ

Ağrı'dan Hatay'a kardeşlik köprüsü

Ağrı Valiliği’nin hayata geçirdiği “Seni Unutmadık Kardeşim” projesiyle Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocuklar ile Ağrı’daki öğrenciler arasında kardeşlik köprüsü kuruldu.

Ağrıdan Hataya kardeşlik köprüsü

24 okuldaki 7 bin öğrenci, Hataylı çocuklarla kardeş oldu. Proje kapsamında Ağrılı öğrenciler, depremin yıldönümünde Hatay’daki öğrencilere oyuncak göndermişti. Bu defa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle depremzede kardeşlerinin yanında olmak isteyen öğrenciler, binlerce oyuncak, kitap ve hediyeleri kolilere doldurdu. Öğrencilerin, Ağrı Valisi Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç’la beraber uğurladığı TIR’lar 23 Nisan hediyelerini Hatay’a ulaştıracak.

Haberin Devamı

Ağrıdan Hataya kardeşlik köprüsü

ADIYAMANLI KADINLARA ‘ALTIN İĞNE’

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kadınların tekstil sektöründe istihdamını sağlayacak olan ‘Altın İğne’ Projesi’nin açılışını yaptı. Belediyenin, Rotary 2440. Bölge Federasyonu ve Nemrut Rotary Kulübü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında kadınlar, Altın İğne Adıyaman Eğitim Merkezi’nde hazır giyim sektörüne ara eleman olarak yetiştirilecek. Dikiş kursundan mezun olanlar iş imkânına kavuşacak. Tutdere, Belediye Başkanı olarak ilk açılışının kadınlara yönelik bir proje olmasından dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Ağrıdan Hataya kardeşlik köprüsü

BAŞKAN ZEYREK SÖZÜNÜ TUTTU

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in seçimden önce “Altın değerinde su içiyoruz” diye dert yanan vatandaşlara söz verdiği sözü tuttu. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Olağanüstü Genel Kurulu’nda zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırılması oy birliğiyle kabul edildi. Bu kararla, Manisalılar kullanacakları su sayaçlarını seçme özgürlüğüne kavuştu. Kartlı sayaç aboneleri, talep etmeleri halinde mekanik sayaca geçebilecek. Manisa’da ayrıca alınan kararla ilk 2 ton su 1 TL oldu.

Ağrıdan Hataya kardeşlik köprüsü

SİNOP KALDIRIM OPERASYONU BAŞLATTI

Kaldırımları özgürleştirip gerçek sahibi olan yayaların kullanımına sunma operasyonu başlatan yerel yönetimlere Sinop da katıldı. Sinop Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Aşıklar Caddesi üzerinde usule uygun olmayan işgalleri kaldırdı. Bayram öncesinde sahiplerine tebligatla bilgilendirilen büfe ve tezgahlar da tek tek kayıt altına alınarak toplandı. Belediye Başkanı Metin Gürbüz, bu çalışmayı kent genelinde devam ettirip işgalleri ortadan kaldırmakta kararlı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder