Yazarlar Amasya bağımlılıkla mücadele başlattı
HABERİ PAYLAŞ

Amasya bağımlılıkla mücadele başlattı

Amasya Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Amasya Üniversitesi işbirliğiyle uyuşturucu suçlarından cezalarını tamamlayıp denetimli serbestliğe tabi olan hükümlülere yönelik ‘Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesi’ başlatıldı. Amasya’da 1308’de inşa edilen, günümüzde müze olarak kullanılan Bimarhane’de psikiyatri hastalarının terapilerinde kullanılan müzik ve su sesi yöntemi bu projeye ilham oldu. Projeyle; hükümlülerin, terapi yöntemiyle bedensel, ruhsal ve zihinsel olarak yenilenerek bağımlılıktan kurtulmaları sağlanacak. Müzikal becerileri desteklenerek kendilerini ifade etme yetenekleri ve özgüvenleri arttırılacak. Ayrıca, boş zamanlarını verimli değerlendirmelerine ve sosyalleşmelerine de yardımcı olunacak. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in öncülüğünde başlatılan‘Erdemlerimizle Varız (ERVA)’ projesi çığ gibi büyüdü. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, aile veya çevresi ile yaşadıkları sorunların üstesinden gelmelerine yardımcı olmak, sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında 18 spor kulübü açıldı, 19’uncusu da Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nce yaptırıldı. KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, yarınlarına katkı sağladığı gençlere şu çağrıyı yaptı:

Haberin Devamı

Amasya bağımlılıkla mücadele başlattı

“Hayat rutininize sporu ekleyerek kendinize yatırım yapın.”

KAYSERİ’DE ‘ERVA’ İLE GENÇLİĞE YATIRIM

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in öncülüğünde başlatılan ‘Erdemlerimizle Varız (ERVA)’ projesi çığ gibi büyüdü. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, aile veya çevresi ile yaşadıkları sorunların üstesinden gelmelerine yardımcı olmak, sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında 18 spor kulübü açıldı, 19’uncusu da Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nce yaptırıldı. KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, yarınlarına katkı sağladığı gençlere şu çağrıyı yaptı: “Hayat rutininize sporu ekleyerek kendinize yatırım yapın.”

Amasya bağımlılıkla mücadele başlattı

MAHALLENİN EKOLOJİK BOSTANI OLDU

İstanbul Beşiktaş’ta bir sokaktaki boş alan Konaklar Mahallesi ekolojik grubunun çabalarıyla nefes alınacak bir bahçeye dönüştürüldü. Oğuz Kemal Başar’ın fikri ortaya atıp her şeyiyle ilgilendiği projeye Beşiktaş Belediyesi de katkıda bulundu. Konaklar Bostanı adı verilen ekolojik alanda, mahalle sakinleri kendi diktikleri ürünleri hasat edebilecek, çocuklar toprak ve tohumla tanıştırılacak. Bu alanda yer alan kompost kutularında evlerden çıkan atıklar değerlendirilip toprak elde edilecek. Kış aylarında bile ürün yetiştirebilecek mini seranın bulunduğu alan, diğer mahallelere örnek olacak.

Haberin Devamı

Amasya bağımlılıkla mücadele başlattı

MANİSALI ARICILARA KOVAN DESTEĞİ

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Tarım ve Orman Bakanlığı’na kayıtlı aktif arıcıların yararlanacağı yüzde 50 hibeli kovan desteği için 19 Ocak’a kadar talep toplandı. Plastik tabanlı, polen tuzaklı ahşap kovanların yapımına Alanya Cezaevi’nde başlandı. İmalat aşamasında kontrolü belediye heyetince gerçekleştirilen kovanlardan ilk etapta 2 bin adet teslim edilecek. Kovanların arıcılara dağıtımı önümüzdeki günlerde yapılacak.

Amasya bağımlılıkla mücadele başlattı

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder