Mustafa Bakacak Amasya ve Antalya'nın 1 liraya su yarışı
HABERİ PAYLAŞ

Amasya ve Antalya'nın 1 liraya su yarışı

Türkiye’de şehir şebeke suyunun en ucuz satıldığı şehir olan Amasya’ya, Antalya suda indirim kararı alarak rakip oldu. Antalya’da 1 Ocak 2023 itibarıyla mesken abonelerinde 5 tona kadar suyun tonu 1 liradan satılacak. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini savunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 5 ton suyu bir ekmek parası 5 liraya satacaklarını söyledi. Başkan Böcek’e Amasya’dan yanıt gecikmedi. Bir yılı aşkın süredir suyun tonunun tarife farkı olmadan 1 liradan satıldığı Amasya’nın Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 50 ton bile kullanılsa suyun fiyatı değişmediğini hatta üniversitelilerin kaldığı öğrenci evlerinden de ücret almadıklarını söyledi. Su konusunda kıyas bile kabul etmeyen ve “Birincilik sırası kapalı” diyen Başkan Sarı, su bedelinin amorti edilmesine kaynak olarak da HES’te üretilen enerjiden kazandıkları aylık 7 milyon liralık geliri gösterdi. Bakalım, birçok şehirden suya zam haberleri gelirken indirim yarışına katılan başkanlar olacak mı?

Haberin Devamı

Amasya ve Antalyanın 1 liraya su yarışı

BU FUARI ZİYARET EDEN İŞ BULUP ÇIKIYOR

İstanbul’da Ümraniye Belediyesi, İŞKUR işbirliğiyle işletmeleri ve iş arayanları buluşturmak amacıyla ‘Burada İş Var’ sloganıyla İstihdam Fuarı’nın bu yıl ikincisini düzenledi. 98 firmanın katılımıyla üç gün sürecek fuarın ilk gününde yüzlerce görüşme yapıldı. Fuar aracılığıyla geçen yıl 4 bine yakın kişi çeşitli firmalarda iş bulmuştu. Bu yıl ocak ayında yapılan 100 firmanın katıldığı, 27 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda ise 9 bin görüşme gerçekleştirilirken 300 kişi iş bulmuştu. Fuarı çok önemli bir hizmet olarak gördüklerini belirten Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Bu fuarda her türlü elemana ihtiyaç olunduğunu gördüm, insanlarımız bu fuara mutlaka uğrasın” çağrısında bulundu.

 Amasya ve Antalyanın 1 liraya su yarışı

CUMHURİYET’İN 100. YILINDA KIRKPINAR’DA BAŞPEHLİVANA REKOR ÖDÜL

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, Balıkesir’de Türkiye Yağlı Güreş Çalıştayı düzenledi. Çalıştaya; yağlı güreş düzenleyen belediyelerin başkanları ile yağlı güreşin içerisinde olan başpehlivanlar, hakemler, cazgırlar da katıldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan çalıştaydaki konuşmasında zembili eline alan herkesin yağlı güreşlere katılmaması gerektiğini savundu. Başpehlivana 50 ya da 100 bin lira ödül vermeyi onuruna yediremediğini söyleyen Gürkan, Cumhuriyet’in 100. yılında düzenlenecek 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olacak güreşçiye 1 milyon lira ödül verileceğini de açıkladı.

Haberin Devamı

Amasya ve Antalyanın 1 liraya su yarışı

MİMAR SİNAN’IN 440 YILLIK ESERİ KİTAP KOKACAK

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde 1583 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan 1917 yılında kapatılan hamamın yarısı yıkılarak yola katılmıştı. Yok olmaya yüz tutan ve 1962’de restore edilerek çarşı olarak kullanıma sunulan hamam, Üsküdar Belediyesi ile Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından altı ayda restore edilerek Sahaflar Çarşısı’na dönüştürüldü. Üsküdar Meydan projesinin ortasında kalan çarşı, bundan böyle kullanılmış ve eski kitapların yeni sahiplerini bulacağı, kitapseverlerin uğrak yerlerinden biri olacak.

Amasya ve Antalyanın 1 liraya su yarışı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder