Yazarlar Anadolu Duvarı turizme kazandırılacak
HABERİ PAYLAŞ

Anadolu Duvarı turizme kazandırılacak

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, İmranlı ilçesindeki ‘Doğal Çin Seddi’ olarak nitelendirilen beş kilometre uzunluğundaki ‘Anadolu Duvarı’nın turizme kazandırılması için çalışma başlattı. Bölgede inceleme yapan Vali Şimşek, yöre halkının ‘Diş Kayalıkları’ olarak adlandırdığı ‘Anadolu Duvarı’nın saklı kalmış çok önemli jeolojik yeryüzü şekli olduğunu belirtti. “Burada önemli bir turizm potansiyeli var. Amacımız bölgeyi turizme kazandırmak” diyen Vali Şimşek, hazırlanacak akademik raporlar doğrultusunda bir yol haritası belirleyeceklerini ve çalışmalara hız vereceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

İSTANBUL’UN ŞİFA DOLU BAHÇESİ

Zeytinburnu Belediyesi’nin Tıbbi Bitkiler Bahçesi, Türkiye’nin ilk şifa bahçesi olarak 18 yılı geride bıraktı. Yeni projelerle sürekli gelişen bahçe, 14 dönümlük alan üzerinde 700’den fazla bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Türkiye’deki bitki çeşitliliğinin korunup geliştirilmesine katkı sağlayan bahçede, tedavilerde alternatif olarak kullanılan tıbbi bitkilerden faydalanma konusunda çalışmalar da yürütülüyor. Bahçede ayrıca meraklıları için tıbbi bitkiler üzerine çeşitli eğitim ve etkinlikler de düzenleniyor. Bu güzel bahçe, haftanın her günü ziyaretçilerini bekliyor.

,KAYSERİ’NİN YÜZDE 100 EKOLOJİK PAZARI

Kayseri’de Kocasinan Belediyesi, organik ürünlerin üretim ve tüketimini teşvik etmek amacıyla düzenliği ’Yüzde 100 Ekolojik Pazar’ etkinliğinin bu yıl 11’incisini gerçekleştirecek. Açılışı bugün yapılacak olan pazar, kasım ayına kadar her pazar hizmet verecek. Pazarda 33 üretici, sertifikalı organik ürünlerini tüketicilere sunacak. Sağlıklı beslenmenin en iyi yolunun organik ürünlerden geçtiğini belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, herkesi sağlıklı yaşam için organik pazara davet etti.

HALİLİYE’NİN HANIMLAR KONAĞI

Şanlıurfa’da Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın kadınlara sözünü verdiği Hanımlar Konağı’nın ikincisi Osmangazi Mahallesi’nde törenle açıldı. Hanımlar Konağında; kadınların spor yapabilecekleri fitness salonu, meslek öğrenmelerini sağlayacak ahşap boyama, dikiş-nakış ve trikotaj atölyesi ile vakit geçirecekleri kafeterya yer alıyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, kadınların yoğun ilgi gösterdiği konaklara yenilerinin ekleneceği müjdesini verdi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder