Yazarlar Antalya OSB'de yeşil doku nöbeti
HABERİ PAYLAŞ

Antalya OSB'de yeşil doku nöbeti

Antalya OSBde yeşil doku nöbeti

Türkiye’de, kendi serasını kurup ihtiyaç duyduğu bitki ve çiçekleri üreten ilk organize sanayi bölgesi olan Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), aşırı sıcaklara karşı kapsamlı bir mücadele yürütülüyor. Çiçekli yolları, yemyeşil alanları ve çevre hassasiyeti ile ünlü Antalya OSB’nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, doğal güzelliği korumak için 734 hektarlık alanda, 7/24 nöbet tutuyor. OSB’nin yeşil dokusu, Başkan Ali Bahar’ın yakından takip ettiği çalışmalar neticesinde, aşırı sıcaklardan minimum oranda etkilendi. Antalya OSB’de üretilen bitki ve çiçekler ücretsiz paylaşılıyor.

Haberin Devamı

Antalya OSBde yeşil doku nöbeti

KEMER’DE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ KIRTASİYE

Antalya’da Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, her yıl ilçede ana sınıfından sekizinci sınıfa kadar olan 6 bin 500 öğrencinin kırtasiye malzemesini ücretsiz karşılıyor. Öğrencilerin ihtiyacı olan kırtasiye malzemelerini paketleyen belediye görevlileri, okullara dağıtmaya devam ediyor. Dağıtımın, yeni eğitim ve öğretim yılı başlamadan önce tamamlanması hedefleniyor. En güzel yatırımın eğitim olduğunu söyleyen Başkan Topaloğlu, “Öğrencilerimiz sıralarına oturduklarında kırtasiye malzemeleri orada olacak. Çocuklarımıza ve ailelerine eğitim anlamında destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Antalya OSBde yeşil doku nöbeti

ESKİLER ÜRETİM ATÖLYESİNDE DÖNÜŞÜYOR

İstanbul’da Esenler Belediyesi’nin geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak için başlattığı “Atıksız Hayat” hareketi çerçevesinde bu kez ‘İkincil Üretim Atölyesi’ kuruldu. Belediyenin Sanat Evi (ESEV) bünyesinde kurulan atölyede, evlerde kullanılmayan kıyafetler gibi pek çok ürün, kadınların ellerinde yepyeni eserlere dönüşüyor. “Atölyede dönüşüme katkıda bulunuyoruz. Atıksız hayatı oluşturuyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor” diyen Dekoratif El Sanatları eğitmeni Nazmiye Turan, kurs sonunda açacakları sergiyle neleri dönüştürdüklerini göstererek insanları bilinçlendirmek istediklerini söyledi.

Antalya OSBde yeşil doku nöbeti

YÜREĞİR’İN GENÇLİK MERKEZLERİ

Adana’da Yüreğir Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı gençlik merkezleri, gençlerin buluşma noktası oldu. Bu merkezlerde zamanlarını verimli değerlendirip sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulunabilen gençler, tüm hizmetlere kolayca da ulaşabiliyor. Gençlik merkezlerinde bilgisayardan hobi kurslarına; okuma salonlarından müzik kurslarına kadar birçok alanda imkanlar sunduklarını anlatan Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Gençleri gençlik merkezlerimize bekliyoruz” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder