Mustafa Bakacak Avcılar modeli dünyaya örnek oldu
HABERİ PAYLAŞ

Avcılar modeli dünyaya örnek oldu

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik ve Sosyal Konsey toplantısında dünyaya model olan ‘Avcılar modeli’ni anlattı.

Avcılar modeli dünyaya örnek oldu

“Tabandan Kalkınma ve Yerel Yönetimlerin Rolü” konulu panelde konuşan Hançerli, altı temele dayanan ‘Avcılar Kentsel Dönüşüm Modeli’nin Avcılar’ı dayanıklı bir kent haline getirme, 2030 gündemi ve sürdürülebilir kalkınma amaçları ile uyumlu olarak sorunlara çözümler sunma kararlılığını yansıttığını söyledi. “Bu program aracılığıyla 65 binden fazla kişiye güvenli, yeşil ve hoş komşuluklar sunan geleceği güvence altına aldık” diyen Hançerli, şöyle devam etti: “Yerel yönetimlerin dönüştürücü gücüne inanıyoruz. Yerel yönetimlerin toplumlarına öncülük ederek onları krizden kurtarma kapasiteleri kanıtlanmıştır. Uzun vadeli değişim için desteğe ihtiyacımız var.”

Haberin Devamı

SIFIR ATIK MARKET ‘EN İYİ PROJE’ SEÇİLDİ

Sıfır Atık Hareketi kapsamında yapılan çalışmalarla 2017’de yüzde 13 olan geri kazanım oranı 2022’de yüzde 30.13’e ulaştı. Sıfır atık konusunda 19.2 milyon kişiye de eğitim verildi.

Avcılar modeli dünyaya örnek oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı mayısta Zeytinburnu’nun ‘Atık Kazanç’, Karatay’ın ‘Atığın Sıfır Noktası’, Selçuklu’nun ‘Atık Kumbaram’, Beykoz’un ‘Ardıç Sofrası’, haziranda Kızılcahamam’ın ‘Çevre Puan’ projelerini en iyi uygulama örnekleri olarak seçmişti. Bu ay Şanlıurfa Haliliye Belediyesi’nin ‘Sıfır Atık Market’i de örnek proje olarak seçildi. Sıfır Atık Market aracılığıyla toplanan atıklar sayesinde 12 bin ağacın kesilmesi, 1.3 milyar metreküp suyun kirlenmesi önlendi.

İZMİT’İN BAHÇELERİ UMUT ÜRETİYOR

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, göreve geldikten sonra üretim ve tasarruf projelerine öncelik verdi.

Avcılar modeli dünyaya örnek oldu

150 dönümlük tarım arazisinde farklı projeleri hayata geçiren Başkan Hürriyet, boş arazileri değerlendirerek kırsal mahallelere ‘Tarımsal Uygulama’, ‘Lavanta’, ‘Alternatif Ürünler’ ve ‘İpekböcekçiliği Dut’ bahçeleri kazandırdı. Belediyenin kendine ait arazilerde de üretim aralıksız devam ediyor. Bahçelerden ve tarlalardan hasat edilen ürünler de ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak ulaştırılıyor.

Haberin Devamı

BU OTOBÜSTEN HER PAZARA LAZIM

Denizli Merkezefendi Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı kapalı pazar yerleri yaz aylarında sıcaktan kış aylarında yağışlardan etkilenmeden alışveriş yapma imkanı sunuyor.

Avcılar modeli dünyaya örnek oldu

Pazar yerlerini diğerlerinden farklı kılan özelliği Oyun Otobüsü olması. Tasarımı belediye tarafından yapılan Oyun Otobüsü, haftanın belirli günlerinde mahallelerdeki pazar yerlerinde hizmet veriyor. Denizli’de ilk ve tek olan Oyun Otobüsü’nde çocuklar keyifli vakit geçirirken, aileleri alışverişlerini rahatça yapıyor.

Avcılar modeli dünyaya örnek oldu

Sıradaki haber yükleniyor...
holder