Mustafa Bakacak Belediye başkanları afet tecrübesi için Japonya'ya gitti
HABERİ PAYLAŞ

Belediye başkanları afet tecrübesi için Japonya'ya gitti

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, beraberindeki belediye başkanları ve uzmanlardan oluşan heyet, afet tecrübesini yerinde incelemek üzere Japonya’ya gitti. Üç gün süren temaslarda, 6 Şubat’ta 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarının sarılması amacıyla yapılacak işbirlikleri görüşüldü. Program kapsamında, Japonya’nın afetlere ilişkin önleyici tedbirleri ve müdahaleleri noktasında incelemeler gerçekleştirildi. Heyet, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’nda (JICA) ‘Yerelde Afet Riski Azaltma ve Atık Yönetimi Kapasitesinin Artırılması Projesi’ hakkında da istişarelerde bulundu.

Haberin Devamı

Belediye başkanları afet tecrübesi için Japonyaya gitti

 

ATSO’DAN ELMALI’YA GÜZEL BİR YATIRIM

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Elmalı ilçesine eğitim ve sağlık merkezi yapacak. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ile Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi’nin yapımı için protokol imzaladı. Bunun kendilerinden önceki yönetimin kararlaştırdığı bir yatırım olduğunu hatırlatan ATSO Başkanı Ali Bahar, ilçelere yatırıma devam edecekleri mesajını verdi. Yapılacak merkezde iki doktorla evde sağlık hizmetini de hayata geçireceklerini belirten Belediye Başkanı Öztürk de ilçeye kazandırılan bu merkez nedeniyle ATSO Başkanı Bahar’a teşekkür etti.

Belediye başkanları afet tecrübesi için Japonyaya gitti

 

NİĞDE’NİN PARKLARINA BÜFE KÜTÜPHANE

Niğde Belediyesi, kitap okuma alışkanlığını arttırmak amacıyla şehirdeki parklarda bulunan boş alanları kütüphane olarak düzenlemeye başladı. Vatandaşların ücretsiz kitap okuyabilecekleri ortam sağlamak amacıyla ilk aşamada dört noktaya büfe kütüphane yerleştirildi. Bu projeyle çocukların ve gençlerin okuma alışkanlığını geliştirmek için de önemli bir adım atılmış oldu. Büfe kütüphanelerin sayısının artacağını söyleyen Belediye Başkanı Emrah Özdemir, vatandaşları parkları ziyaret ederek kitap okumaya davet etti.

Belediye başkanları afet tecrübesi için Japonyaya gitti

 

BİSİKLET SÜRMEYİ BİLMEYEN KALMASIN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan İSPARK’ın kurduğu bisiklet paylaşım sistemi İsbike, bisiklet istasyon sayılarını artırırken, yaz etkinlikleri kapsamında da ücretsiz bisiklet eğitimi veriyor. Yenikapı ve Maltepe Orhangazi Parkı’ndaki İsbike Bisiklet Okulu’nda iki yılda yüzde 82’si kadın olmak üzere 10 bini aşkın kişi, kurallara uygun şekilde bisiklet sürmeyi öğrendi. Tüm İstanbulluları bisiklet sürmeye davet eden İsbike’ın verdiği teorik ve pratik eğitime bisikletokulu.isbike.istanbul adresinden kayıt yaptırarak katılabilir ve dört saatte bisiklet sürmeyi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Belediye başkanları afet tecrübesi için Japonyaya gitti

Sıradaki haber yükleniyor...
holder