Mustafa Bakacak Bisiklet farkındalığı Türkiye'ye yayılmalı
HABERİ PAYLAŞ

Bisiklet farkındalığı Türkiye'ye yayılmalı

Her gün geçtiğiniz yollardan bisikletle geçmeyi hiç denediniz mi? Trafikte bisikletlilerin neler hissettiklerini daha iyi anlamak için bir gün mutlaka bunu deneyin. İstanbul’da günde 55 bin sefer gerçekleştiren İETT, yedi ay önce bisiklet kullanıcılarının trafikte yaşadığı zorlukları anlayabilmeleri için otobüs şoförlerine ‘bisiklete saygı ve farkındalık’ eğitimine başladı.

Bisiklet farkındalığı Türkiyeye yayılmalı

Devam eden eğitimlerde otobüs şoförlerinin trafikte kendilerini bisikletlilerin yerine koymaları, onların yaşadıklarını deneyimlemeleri sağlanıyor. Konya, Ankara, İzmir, Sakarya’da da örneklerine rastladığımız empati eğitimlerinin özellikle büyükşehirler olmak üzere Türkiye’ye yayılması gerekiyor. Sürücüleri bilinçlendiren bu eğitimler sayesinde hem trafikte saygı artacak hem de bisikletliler daha güvende olacak.

Haberin Devamı

EDİRNELİ KADINLARIN ÜRÜNLERİ MARKALAŞTI

Edirne Valiliği, peynirden pirince, fıstıktan tarhanaya kadar kente özgü yöresel ürünleri tanıtmak amacıyla kadın kooperatifleri ve Sosyal Dayanışma Merkezleri’ni ‘Edirne Yöresel’ markasıyla aynı çatı altında topladı. Yöresel ürünler, internet sitesinde satılmaya başlandı. ‘Marka Şehir Edirne’ sloganıyla da lansmanı yapıldı. “Bu bir başlangıç, bundan sonra geleceğe çok güzel, her şeyiyle dört dörtlük olan bir şehir bırakmamız gerekiyor” diyen Vali Yunus Sezer, bunun için hep beraber çalışma çağrısı yaptı.

Bisiklet farkındalığı Türkiyeye yayılmalı

ERZURUM ÇİFTÇİSİNE MOBİL ANALİZ DESTEĞİ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin daha verimli ürün almasına katkı sağlayacak bir hizmeti hayata geçirdi. Dijital Toprak Analiz Cihazı ile toprağın PH, azot, fosfor, potasyum durumu belirlenip analiz sonucuna göre hangi gübreyi ne zaman hangi miktarda kullanacağı bilgisi verilecek. Cihazın taşıma ve kullanım kolaylığıyla her bölgede anında analiz yapabildiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, verilenin saklanacağını ve analiz sonuçlarını yıllara göre karşılaştırmasının mümkün olacağını kaydetti.

Bisiklet farkındalığı Türkiyeye yayılmalı

BATMAN’DA ÜCRETSİZ SİNEMA AKADEMİSİ

Batman Belediyesi’nin bu yıl ilkini gerçekleştireceği Batman Sinema Akademisi’nde ücretsiz iki aylık eğitim başladı. Akademide; yönetmenlik, senaryo, sinema tarihi ve sinema eleştirmenliği olmak üzere dört kategoride eğitim verilecek. Akademiye ilerleyen günlerde ustalık sınıfı kapsamında ünlü sinemacılar konuk olacak. Akademiye yoğun ilgi gösteren kursiyerler, sinemacılarla buluşmanın heyecanını yaşadı. Kursu başarıyla tamamlayan öğrenciler, eğitmenler gözetiminde kendi filmlerini çekecek.

Haberin Devamı

Bisiklet farkındalığı Türkiyeye yayılmalı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder