Mustafa Bakacak Can dostların mamaları billboardlarda
HABERİ PAYLAŞ

Can dostların mamaları billboardlarda

Kış mevsimi, sokak hayvanları için çok kolay geçmiyor. Yiyecek bulamayıp aç kalan hayvanlar, donarak hayatını kaybediyor. Bu duruma kayıtsız kalmayan yerel yönetimler çeşitli önlemler alıyor.

Can dostların mamaları billboardlarda

Bursa’da Yıldırım Belediyesi, fabrika, hastane, yurt ve lokantalardan topladığı atık yemekleri kedi ve köpek mamasına dönüştürüyor. Haftada 2 ton atık yemekten üretilen mamalar, paketlenmiş halde billboardlara asılıyor. Vatandaşlar, buradan aldıkları mama paketleriyle sokak hayvanlarını besliyor. Proje kapsamında bugüne kadar 24 ton mama üretildiğini açıklayan Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ‘Can dostlarımız için ürettik. Gelin birlikte dağıtalım’ sloganıyla farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Zorlu kış şartlarında sokakta yaşam savaşı veren can dostları unutmayalım.

Haberin Devamı

Can dostların mamaları billboardlarda

BUCA’NIN YENİ ROTASI TARİHİ HAT BOYU

Buca Belediyesi, 1866’da yapılan İzmir-Aydın demiryolu hattındaki ilk istasyonlardan olan ve 2006’dan beri atıl durumdaki Buca Tren İstasyonu ve hat boyunda tarihi bir dokuyu yeniden canlandırıyor. 2.8 kilometrelik hat boyunca yapılacak düzenlemeyle Bucalılar, içerisinde yürüyüş yolları, yeşil alanlar ve parkların bulunduğu yeni bir yaşam alanına kavuşacak. Eski bir lokomotifin konulacağı 40 bin metrekare alanı kapsayan projeyle ilçeye yeni bir turizm rotası da kazandırılacak. Belediye Başkanı Erhan Kılıç, projenin dört ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

 Can dostların mamaları billboardlarda

BOZÜYÜK’ÜN TRAMVAYLARI ÖRNEK OLDU

Bilecik Bozüyük Belediyesi’nin Boztram Tramvay Projesi kapsamında Selanik, Kurtuluş, Cumhuriyet, Çankaya ve Dolmabahçe isimli beş tramvay, beş ay önce 12 km’lik hat üzerinde seferlere başlamıştı. Bozüyüklülere rahat, ekonomik ve keyifli ulaşım imkanı sunan tramvaylar, sadece ilçede değil çevre illerde de yoğun ilgi gördü. Benzer bir projeyi kendi bölgelerinde yapmak isteyen yerel yönetimler, Bozüyük’ü ziyaret ederek incelemelerde bulunuyor. Ankara Gölbaşı, İstanbul Pendik belediyelerinin ardından Kırşehir Belediyesi heyeti Bozüyük’e ziyarette bulundu.

Can dostların mamaları billboardlarda

DODURGALI KADINLARA ÖZEL DURAK

Bilecik Bozüyük’e bağlı Dodurga Beldesi Belediyesi, kış aylarında soğuktan, yaz aylarında sıcaktan etkilenmemeleri için kadınlara özel dinlenme salonu açtı. Üzerinde ‘Bayan Bekleme Durağı’ yazan salonda kadınlara çay kahve ikramında da bulunulacak. Salon özellikle cuma günü kurulan halk pazarına gelen kadınların buluşması noktası olacak.

Haberin Devamı

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder