Mustafa Bakacak Denizli Türkiye'nin ceviz başkenti olacak
HABERİ PAYLAŞ

Denizli Türkiye'nin ceviz başkenti olacak

Denizli Valiliği’nin öncülüğünde başlatılan Ceviz Üretim Alanlarını Geliştirme Projesi ile Denizli’yi cevizin başkenti yapma yolunda önemli aşama kaydedildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret Borsası ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yürütülen projede, yeni sezon için 60 bin 900 adet ceviz fidanı dağıtıldı. Denizli’yi Türkiye’nin ceviz bahçesi yapacak proje kapsamında bugüne kadar 7 bin 500 çiftçiye dağıtılan aşılı ve sertifikalı fidan sayısı 536 bine ulaştı. Kaliteli ve daha çok üretim için çiftçiye tüm desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ceviz şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Denizli Türkiyenin ceviz başkenti olacak

MURATPAŞA’DAN ÜRETEN KADINLARA TAM DESTEK

Türkiye’nin dört bir yanındaki üreten kadınlar, kooperatifleşmeyle güç birliği yaparak hem ev hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, kadın kooperatiflerinin ürünlerini tüketiciye doğrudan ulaştırmaları için 2022’de açtığı satış mağazası ile kadınlara önemli gelir sağladı. Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın açılış günü söz verdiği gibi mağaza, Türkiye’nin çok ciro yapan satış merkezi oldu. 30 kadın kooperatifinin ürünlerinin raflarında yer aldığı mağazada, 2023’te 23 bin 150 adet ürün satıldı, 1 milyon 704 bin TL kazanç elde edildi.

Denizli Türkiyenin ceviz başkenti olacak

MANİSA’DA ÇEVRE KİRLİLİĞİNE KARŞI SEFERBERLİK

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çevre kirliliğine karşı mücadelede önemli mesafe katetti. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MASKİ) 2014 yılında kurulmasından sonra şehirde nüfusun yüzde 34’üne verilen atık su arıtma hizmeti yüzde 85 seviyesine çıktı. Köprübaşı’ndaki tesisin de tamamlanmasıyla tüm ilçelerin atık suları arıtılacak. Organize sanayi bölgelerine ve komşu illere bu konuda sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapan Başkan Ergün, çevre kirliliğinin topyekûn mücadeleyle önleneceğini kaydetti.

Denizli Türkiyenin ceviz başkenti olacak

KARS’TA HER ÖĞRENCİYE ÇALIŞMA MASASI

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, her öğrencinin evinde çalışma masası ve kitaplığa sahip olması için üç ay önce ‘Odam Kütüphanem’ projesini başlattı. Proje kapsamında ekipler, çalışma masası olmayan 550 öğrenci tespit etti. Kafkas Üniversitesi’nin tahsis ettiği atölyede üretilen masa ve kitaplıkların dağıtım aşamasına geçildi. Ekipler ev ev dolaşarak öğrencilerin hediyelerini kurulumunu yaparak teslim ediyor. Vali Polat, projeyle Kars’ta masası, kitaplığı olmayan öğrenci kalmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Denizli Türkiyenin ceviz başkenti olacak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder