Mustafa Bakacak Deprem bölgesine Türkiye'nin hediyesi
HABERİ PAYLAŞ

Deprem bölgesine Türkiye'nin hediyesi

Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 286 gün geçti. Barınma, eğitim ve sağlık gibi sorunlarına devam eden depremzedeler, şimdi kışın zorlu şartlarıyla karşı karşıya kaldı.

Deprem bölgesine Türkiyenin hediyesi

Deprem bölgesinin ayağa kalkma sürecinde dış desteğe ihtiyacının olduğunu söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da kışa dikkat çekti. Başkan Savaş, özellikle dar gelirli ve geliri olmayanların kışı çıkartacak barınma, gıda, giyecek ihtiyaçları olduğunu iletti. Deprem bölgesine her hafta iki TIR gönderen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yardım kolilerinin üzerinde yazan ‘Türkiye’nin hediyesidir’ mesajında olduğu gibi Türkiye’nin depremzedelere hediyesi devam etmeli. Özellikle de büyük kısmı yalıtımı zayıf çadır ve konteynerde kalan kırsaldaki depremzedeleri ısıtacak yardımlar için yine seferber olmalıyız.

Haberin Devamı

Deprem bölgesine Türkiyenin hediyesi

DEPREMZEDE VATANDAŞLARA HUKUKİ YARDIM

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 6 Şubat depremlerinden sonraki süreçte yaşanan yapısal sıkıntılara çözüm bulmak amacıyla Malatya Baro Başkanlığı ile ‘Depremzede Vatandaşlara Hukuki Yardım’ protokolü imzaladı. Baro, beşte bir fiyatına depremle ilgili hukuksal sorunlarının çözülmesiyle ilgili adli ve idari boyutta danışmanlık hizmeti verecek. Depremzede vatandaşlar baronun desteğiyle sıkıntılarını çözecek, aldıkları bu hizmetin ücretini de belediye karşılayacak.

Deprem bölgesine Türkiyenin hediyesi

BEŞİKTAŞ’A AVRUPA’DAN ŞEREF BAYRAĞI ÖDÜLÜ

Beşiktaş Belediyesi, başarıyla yürüttüğü kardeş şehir ilişkileri, AB Erasmus+ projeleri, gençlerin gönüllülük faaliyetlerine verdiği destekler ve uluslararası dayanışma çalışmalarıyla Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin ‘Şeref Bayrağı’ ödülüne layık görüldü. Şehirlerin, Avrupa sahnesinde tanınmasına ve diğer belediyelerle bağlar kurmasına katkı sağlayan ödül, Avrupa Konseyi Senatörü Joseph O’Reilly tarafından Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’a takdim edildi.

Deprem bölgesine Türkiyenin hediyesi

TARİHİ KALE EVLERİ YENİDEN HAYAT BULDU

Hakkari’de Çukurca Belediyesi’nin ilçede harabeye dönen tarihi kale evlerinde başlattığı restorasyon çalışmalarını yazmıştım. 400 yıllık olduğu değerlendirilen taş evler, ilçedeki taş ustaları tarafından yapısı ve dokusu bozulmadan yenilendi. Belediye Başkanı Ensar Dündar, şimdi projenin ikinci aşamasına odaklandı. Butik otel, müze, kültür odası olarak değerlendirilecek olan tarihi kale evleri, ilçenin turizmine büyük katkı sağlayacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder