Mustafa Bakacak Depremin acı hatıraları müzede yaşatılacak
HABERİ PAYLAŞ

Depremin acı hatıraları müzede yaşatılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin unutulmaması amacıyla müze yapmak için çalışmalara başladı. Afetin yol açtığı yıkımın tüm gerçekliğiyle yansıtılacağı müze, depremde en yoğun hasarı alan Nurdağı’nda yapılacak. Müze için 10 bin metrekarelik alan belirlendi. Depremde hayatını kaybedenlerin anılarının yaşatılacağı müze, aynı zamanda afetin gelecek nesillere aktarılacak deneyim ve eğitim merkezi olacak. Vatandaşlar, öğrenciler ve bilim dünyasından insanları buluşturacak müzede, simülasyonlarla deprem anı ve sonrasında yapılması gerekenler anlatılacak.

Haberin Devamı

Depremin acı hatıraları müzede yaşatılacak

 

ADANA’DAN DEPREMZEDE KADINLARA YAŞAM MERKEZİ

Adana’da depremden zarar görenlere ve deprem bölgesinden gelenlere destek vermek amacıyla Kadın Yaşam Merkezi kuruluyor. Çalışmanın planlayıcısı, 150 bileşenli bir platform olan Kadın Koalisyonu. Merkez, depremzede kadınların temel ihtiyaçlara, ekonomik, istihdam ve sosyal desteğe erişmesinde etkin rol alacak. İstismar ve şiddete karşı koruyucu çalışmalar yapacak. Kadınları dayanışma ve sosyalleşme ortamlarında bir araya getirecek merkez, çamaşır yıkama ve duş gibi ihtiyaçlar için mekanlar kurulmasını sağlayacak.

Depremin acı hatıraları müzede yaşatılacak

 

SÜTÜN PEMBE ÇİZMELİ ÜRETİCİLERİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi, süt üretiminde kalite ve verimi artırmak için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğiyle ‘Pembe Çizmeler’ projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında 428 mahallede 7 bin 552 kadın üreticiye sütte hijyen, yemde rasyon hazırlama konularında uygulamalı eğitim verildi. Kadın üreticiler, eğitimin kapanış toplantısına pembe fular ve pembe çizmeleriyle katıldı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kadın ve üretim kelimelerinin birlikte büyük anlam taşıdığını söyledi. Belediye Başkanı Osman Zolan da kadınların üretime en üst seviyede destek verdiğini vurguladı ve projeye katılan kadın üreticilere teşekkür etti.

Depremin acı hatıraları müzede yaşatılacak

 

KEÇİÖREN’DE ÖĞRENCİYE EŞYA TAŞIMA HİZMETİ

Ankara’da Keçiören Belediyesi, ilçe sınırları içinde evini taşımak isteyen üniversite öğrencilerine nakliye ve taşıma hizmeti veriyor. Taşınmak isteyen öğrenciler, belediyeyi 0 312 361 10 06 numaralı telefondan arayarak randevu alıyor. Belediye ekibi, belirlenen gün ve saatte öğrencinin eşyalarını taşıyor. Belediye Başkanı Turgut Altınok, başka şehirlerden okumak için Ankara’ya gelen öğrencilerin yalnız olmadıklarını, tüm imkânları onlar için seferber ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Depremin acı hatıraları müzede yaşatılacak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder