Mustafa Bakacak 'En güzel temizlik kirletmemektir'
HABERİ PAYLAŞ

'En güzel temizlik kirletmemektir'

Dünya Çevre Günü nedeniyle en küçük ilçeden büyükşehirlere kadar yurdun her köşesinde farkındalık oluşturacak etkinlikler yapıldı. Osmaniye Belediyesi’nin insanların çok gittiği mesire alanı ve yayla yolunda düzenlediği etkinlikte, 1 ton cam ve plastik atık toplandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Sapanca Gölü ve çevresinde yaptığı temizlikte de durum pek farklı değildi. Burdur Gölü’nün kurumasına “Göl Yoksa Burdur da Yok” mesajıyla dikkat çekilen etkinlikte çevredeki çöpler toplandı. Tüm etkinlikler çevremizi giderek daha çok kirlettiğimizi gösterdi. Manisa’da Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi farkındalık için etkinliğe katılıp uzun süre çöp topladı. Gelecek nesillere güzel bir ilçe bırakmak için tüm imkanları seferber eden Başkan Çerçi’nin şu sözünü de unutmayalım: “En güzel temizlik kirletmemektir.”

Haberin Devamı

En güzel temizlik kirletmemektir

 

KASTAMONU TÜRK DÜNYASI’NI BULUŞTURACAK

Kastamonu Belediyesi, büyük önem verdiği Türk dünyasını bir araya getiren festivalini bu yıl 23’üncü kez düzenleyecek. Kastamonu, ‘Türk Dünyası Günleri’ adıyla düzenlenen festivali bu yıl Cumhuriyetin 100. yılı olması sebebiyle daha büyük coşkuyla kutlayacak. Festival yine renkli görüntülere sahne olan yöresel kıyafetli kortej geçişiyle başlayacak. Davetli ülkelerin Türk kültürüne uygun dizayn edilen çadırları ve stantları da ilgi çekecek. Yerel sanatçıların konserleri, havai fişek gösterileri, Anadolu Ateşi grubunun dansları etkinliğe renk katacak. Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Türk dünyasını her yıl daha fazla katılımla buluşturmaya devam etmekte kararlı olduğunu ifade etti.

En güzel temizlik kirletmemektir

 

MASAL DOLU BİR FESTİVAL

Küçükçekmece Belediyesi ve Seiba Uluslararası Hikaye Anlatıcılığı Merkezi’nin bu yıl ‘Güneşe Uzanan Masallar’ temasıyla düzenlediği Uluslararası Masal İstanbul Festivali başladı. 13 Haziran’a kadar sürecek festivalin, ilk beş günü yerli ve yabancı masal anlatıcıları, çocuklarla buluşacak. Masal Kamyonu ve masal bisikletinin durak noktaları; kültür merkezleri, Seyir Parkı, Soyak Amfi, Cennet Meydan, Güzel Sanatlar Akademisi, Gündüz Çocuk Bakımevi olacak. Festivalde, deprem bölgesi de unutulmadı. Festivalin son iki gününde masal kamyonu, Hatay’a gidecek. 12-13 Haziran’da Hatay’ın Serinyol, Yeniçağ ve Aknehir mahallelerinde depremden etkilenen çocuklara masallar anlatılacak.

Haberin Devamı

En güzel temizlik kirletmemektir

 

KUŞADASI’NIN MAVİ BAYRAK GURURU

Dünyanın seçkin turizm ve çevre ödüllerinden ’Mavi Bayrak’ uygulaması Türkiye’de ilk kez 1993 yılında başlatıldı. Türkiye, bugün sahip olduğu 551 Mavi Bayrak ile dünyada üçüncü sırada yer alıyor. İnsanların plaj tercihi yaparken aradığı önemli kriterlerden biri olan Mavi Bayrak’a Kuşadası Belediyesi büyük önem veriyor. Yürütülen çalışmalar sonucunda bu yıl Kuşadası’nda 24 plaj ile bir marina Mavi Bayrak almaya hak kazandı. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), düzenlenen törende işletmelere ödüllerinin verilmesinin ardından Mavi Bayraklar dalgalanmaya başladı.

En güzel temizlik kirletmemektir

Sıradaki haber yükleniyor...
holder