Mustafa Bakacak Erişilebilir tiyatro engelleri kaldırdı
HABERİ PAYLAŞ

Erişilebilir tiyatro engelleri kaldırdı

‘Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi’, ‘Sesli Adımlar’ gibi etkinliklerle erişilebilir hayatı destekleyen Türk Telekom, Erişilebilir Tiyatro Projesi ile görme ve işitme engelli sanatseverlere görsel, işitsel ve fiziksel engelleri aşan bir deneyim ile tiyatro keyfi yaşatıyor.

Erişilebilir tiyatro engelleri kaldırdı

İstanbul Devlet Tiyatrosu işbirliği ile Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) hayata geçirilen projede, bu kez ‘Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam’ oyunuyla çocuklar konuk edildi. Görme ve işitme engelli çocuklar; oyundan önce obje, kostüm ve dekorlara dokunarak sahneyi tanıdı. Canlı betimleme uygulamasıyla mekân, zaman, karakterler ve sessiz gelişen olayların anlık olarak anlatıldığı çocuklar, ayrıntıları kaçırmadan tiyatro izledi.

Haberin Devamı

Erişilebilir tiyatro engelleri kaldırdı

MUĞLALI BAŞKANLAR ATA’NIN HUZURUNDA

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yeni seçilen CHP’li 11 ilçe belediye başkanı Tamer Mandalinci (Bodrum), Sezer Durmuş (Dalaman), Aytaç Kurt (Datça), Alim Karaca (Fethiye), Acar Ünlü (Marmaris), Ali Erdoğan (Köyceğiz), Gonca Köksal (Menteşe), Fevzi Topuz (Milas), Evren Tezcan (Ortaca), Mehmet Caner (Ula) ve Mesut Günay (Yatağan) ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Aras, Anıtkabir Özel Defteri’ne “Adil bir yönetim anlayışı benimseyeceğime söz veriyorum. Geçmişin ve geleceğin beşiği Muğlamıza yorulmadan hizmet edeceğim” diye yazdı.

Erişilebilir tiyatro engelleri kaldırdı

YALNIZ ANNELERE PSİKOLOJİK DESTEK

Düzce Belediyesi, çocuklarını tek başına büyüten annelere psikolojik destek sağlayacak. Boşanmış veya çeşitli nedenlerle eşinden ayrı yaşayan ya da eşi vefat eden ve çocuklarıyla tek başına ilgilenen kadınlar için üç ay ücretsiz grup terapisi düzenlenecek. Psikodrama yönteminin uygulanacağı 15 kişiyle sınırlı grup terapisiyle annelerin yaşadıkları kaygı ve tükenmişlikleri ile baş etme yollarını görerek aynı süreçlerden geçenlerin deneyimlerinden faydalanmaları hedefleniyor

 Erişilebilir tiyatro engelleri kaldırdı

AFŞİN’DE KALDIRIM İŞGALİ SONA ERECEK

Kaldırım işgali, şehirlerde yaşayanların şikayetçi oldukları konuların başında geliyor. Kahramanmaraş’ın Afşin Belediyesi de bu soruna kalıcı çözüm getirmek için bir yönetmelik hazırladı. Belediye Başkanı Koray Kıraç, vatandaşların talepleri doğrultusunda aldıkları kararla, 1 Mayıs’tan itibaren kaldırım işgallerine son vereceklerini duyurdu. Başkan Kıraç, esnaftan kaldırıma bıraktıkları eşyaları kaldırarak şehirde yaşam kalitesini artıracak bu adıma destek vermelerini istedi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder