Mustafa Bakacak Eşit işyerleri ile kadın istihdamı artıyor
HABERİ PAYLAŞ

Eşit işyerleri ile kadın istihdamı artıyor

İstanbul’da Büyükçekmece Belediyesi, işletmelerde kadın istihdamını arttırmak, eşit iş ve eşit ücret almalarını sağlamak amacıyla geçen yıl “Eşit İşyeri” adıyla başlattığı proje, büyük bir farkındalık yarattı. 8 Mart 2022 Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde tanıtımı yapılan projeye başvuran işyerleri değerlendirmeye alındı. Çalışanlarının en az yüzde 50’si kadın olması, eşit işi yapan kadın ve erkek çalışanlarına eşit ücret verilmesi gibi şartları sağlayan işletmelere “Eşit İşyeri” belgesi verildi. Yaygınlaştırmak için belgeyi alan işyerlerine ruhsat ve ilan reklam harçlarında yüzde 50 indirimin de uygulandığı proje sayesinde, eşit işyerlerinin sayısına paralel kadın istihdamı da artıyor.

Haberin Devamı

Eşit işyerleri ile kadın istihdamı artıyor

GÜLEN DOSTLAR İLE ENGELLİ HAYVANLAR YUVAYA KAVUŞACAK

Niğde Belediyesi’nin ‘Gülen Dostlar’ projesiyle barınakta hayvanlar eğitilip sahiplendirilecek. Eğitimlere, belediyenin Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde köpek eğitmeni Rasim Tekin önderliğinde başlandı. Bütün hayvanlara eğitim verilecek ancak yasaklı ırklar, barınakta yaşamaya devam edecek. Sahiplendirmede öncelik engelli hayvanlar da olacak. Proje kapsamında açılacak ‘Gülen Yüzler Kafesi’ ile down sendromlu çocuklara eğitilen hayvanlarla terapi yaptırılacak. Belediye Başkanı Emrah Özdemir, sevgi ve emek dolu bu yolda yanlarında olan herkese teşekkür etti.

Eşit işyerleri ile kadın istihdamı artıyor

ATIK BİTKİSEL YAĞLAR YARDIMA DÖNÜŞÜYOR

İstanbul’da Pendik Belediyesi’nin ‘Atık Yağını Getir Gönül Kazan’ projesi kapsamında ev ve işyerlerinden topladığı atık bitkisel yağlar geri dönüşüme kazandırılırken, geliriyle de ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapılıyor. İlçede dokuz yıldır uygulanan projede, toplanan her litre yağ karşılığında ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen alışveriş kartlarına 5 lira yükleniyor. Geçen yıl 206 bin 530 litre, 2013-2022 arasında ise 2 milyon litre atık bitkisel yağ toplandı. Belediye Başkanı Ahmet Cin, ilçe sakinlerini hem çevresel hem de sosyal faydası olan projeye katılmaya davet etti.

Eşit işyerleri ile kadın istihdamı artıyor

SOSYAL MARKET İLE ÖRNEK DAYANIŞMA

Antalya’da Manavgat Belediyesi’nin Sosyal Market’i 10 yıldır gönüllere dokunuyor. Hayırseverlerden toplanan kullanılabilir durumdaki ev eşyalarının yanı sıra, giyim, temizlik malzemesi, ev tekstili ve züccaciye ürünleri Sosyal Market aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. 2022’de 10 bin haneye 159 bin 653, 10 yılda ise toplam 41 bin haneye 985 bin 606 parça eşya teslim edildi. Belediye Başkanı Şükrü Sözen, zorlu ekonomi şartları altında yaşayanları Sosyal Market’ten yararlanmaya çağırdı.

Haberin Devamı

Eşit işyerleri ile kadın istihdamı artıyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder