Mustafa Bakacak Evler atölye oldu kadınlar üretime katıldı
HABERİ PAYLAŞ

Evler atölye oldu kadınlar üretime katıldı

Mersin’de çeşitli nedenlerle evlerinden çıkamayan, sosyal faaliyette bulunamayan kadınların, aile bütçelerine katkı sunabilmeleri, ekonomik özgürlüklerine kavuşabilmeleri amacıyla ‘Evimiz Atölye Projesi’ hayata geçirilmişti. Dört hafta süren atölye çalışmalarıyla çoraptan oyuncak bebek yapımına kadar farklı işlerin öğretildiği proje ile 16 mahallede bin kadına ulaşıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’den Kadın Kooperatifi desteğiyle yürüttüğü proje, evde gizli kalan kadın iş gücünün ekonomik değere dönüşmesini sağladı. Atölye çalışmalarını tamamlayıp sertifikalarını alan kadınlara, ürettikleri oyuncak bebekleri online ya da stantlarda satış yapma eğitimi de veriliyor.

Haberin Devamı

Evler atölye oldu kadınlar üretime katıldı

BURSA’DA 10 GÜN KİTAPLAR KONUŞACAK

Türkiye’nin önde gelen 120 yayınevinin katıldığı, 200’den fazla yazar ve şairin okurlarıyla buluşacağı ‘Kitap Günleri’, Bursa’da törenle kapılarını açtı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği fuar, kitapseverlere kültür şöleni yaşatacak. Etkinliğin bu seneki onur konukları Bursa’nın yaşayan değerlerinden Prof. Dr. Süleyman Uludağ ile Güney Amerika edebiyatının önemli kalemlerinden Arjantinli Carlos Maria Dominguez oldu. “Dolu dolu bir kitap günleri hazırladık. Bu ve benzeri organizasyonlar beni çok heyecanlandırıyor” diyen Başkan Alinur Aktaş, 10 gün boyunca insanların susacağını kitapların konuşacağını söyledi.

Evler atölye oldu kadınlar üretime katıldı

KOCASİNAN’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ

Kayseri’nin Kocasinan ilçesi kentsel dönüşüm seferberliğine sahne oluyor. İlçenin 11 noktasında kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. “Kentsel dönüşüm olmazsa olmazımızdır. Çünkü yarınlarımız için çağdaş standartlarda bir mahalle inşa etmek ancak kentsel dönüşümle mümkündür” diyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bunun için bir müteahhit gibi sahaya indiklerini söyledi. Sadece binaları, sosyal donatıları yapmadıklarını, insanların hayatlarına dokunduklarını anlatan Başkan Çolakbayrakdar iddialı konuştu: “Yeni Kayseri, Kocasinan’da kurulacak.”

Evler atölye oldu kadınlar üretime katıldı

‘KAZANMAYI BİLEN ÇİFTÇİ’ EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk özel tohum firması MAY Tohum, ‘Kazanmayı Bilen Çiftçi’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında çiftçi eğitimlerine başladı. Sulama ve gübreleme, hayvan besleme ve beslenme hastalıkları konularında Eskişehir, Balıkesir, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da verilecek eğitimlerde bin çiftçiye ulaşılacak. MAY Tohum Marka Müdürü Selcan Şenol, “Ülke tarımının kalkınması ve sürdürülebilir bir tarım için çiftçilerin gelişimine katkı sağlayacak projeleri kurumsal sorumluluğumuz olarak görüyoruz” dedi.

Evler atölye oldu kadınlar üretime katıldı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder