Mustafa Bakacak Fatih kütüphaneleri model oldu
HABERİ PAYLAŞ

Fatih kütüphaneleri model oldu

Fatih Belediyesi’nin kurduğu kütüphaneler 300 bin üyeye ulaştı. İlçede yaşayan 200 bin gençten 96 bini kütüphanelere üye. 7 gün 24 saat açık olan ve gün içerisinde 1500 kişiye hizmet verebilen Fatih Merkez Kütüphanesi’nin kapasitesi sınav dönemlerinde 2 bine çıkıyor.

Fatih kütüphaneleri model oldu

“Fatih kütüphaneleri artık bir model haline geldi” diyen Belediye Başkanı M. Ergün Turan, gençlerin kütüphaneyi tercih etme nedenini şöyle açıkladı: “Fırsat eşitliği sunan kütüphanelerde gençler kendini evinde hissediyor. Kaliteli vakit geçiriyorlar, sessiz ve konforlu alanda ders çalışabiliyorlar.” Fatih, 13’üncü kütüphanesine bir ay sonra kavuşacak.

Haberin Devamı

Fatih kütüphaneleri model oldu

EDİRNE’NİN ÇEŞMELERİ YENİDEN AKACAK

Edirne Valisi Yunus Sezer, şehirde restorasyon ihtiyacı olan tüm tarihi ve kültürel yapıları 1-2 yıl içerisinde ayağa kaldırmak çalışma başlattı. Köprüleri, hanları, hamamları ve camileriyle açık hava müzesini andıran Edirne’de ilk olarak binaların arasında kaybolan tarihi çeşmeler şehre kazandırılacak. Tarihi kaynaklara 300’e yakın çeşmenin bulunduğu şehirde günümüze 50’den fazlasının ulaştığı tespit edildi. Valilik ve Edirne Belediyesi işbirliğiyle çeşmelerin bakımı yapılıp kullanılabilir hale getirilecek.

Fatih kütüphaneleri model oldu

ATA TOHUMLARI PROJESİNİ AYDIN ÇOK SEVDİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi, 10 yıl başlattığı projeyle Ata Tohumlarına sahip çıkarak tarımda sürdürülebilirliğe destek oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun önem verdiği bu projesiyle 27 milyon fide, yüz binlerce tohum dağıtıldı. Yıllık 3 milyon olan fide üretim kapasitesi 30 milyon liralık ek yatırımla 10 milyona çıkarılacak. Büyüklerin sandıklarından toplanan tohumlar ile milyonlarca fide ürettiklerini söyleyen Başkan Çerçioğlu, “Aydın bu projeyi çok sevdi” dedi.

Fatih kütüphaneleri model oldu

MURADİYELİ ÇİFTÇİLERE FİDAN DESTEĞİ

Van’ın Muradiye ilçesinde kaymakamlık ve belediyenin destekleriyle çiftçilere elma, armut, ceviz, badem, kayısı, kiraz ve ayva olmak üzere toplam 16 bin adet fidan dağıtıldı. Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Melih Aydoğan, dağıtılan fidanların ilçenin tarım potansiyelini artırarak hem çiftçilerin gelirini destekleyeceğini hem de bölge ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder