Mustafa Bakacak Fethiye'de iklim için eylem zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Fethiye'de iklim için eylem zamanı

Fethiye Belediyesi’nin, sürdürülebilir bir çevresel kalkınma modeli oluşturabilmek, iklim değişikliğinin azaltımına yönelik uygulamaları hayata geçirebilmek ve tehlikelerine karşı ilçeyi dirençli hale getirmek için Fethiye İklim Değişikliği Eylem Planı (İDEP) tamamlandı.

Fethiyede iklim için eylem zamanı

Çalışmada, ilçenin iklim değişikliği mücadelesi için 37 azaltım eylemi ile 32 uyum eylemi, 131 alt faaliyet ve 109 performans göstergesi belirlenip planlandı. 206 sayfalık Fethiye İDEP’te tanımlanan eylem planlarının hayata geçirilmesi hem bölgenin emisyon azaltım stratejilerine hem de ülkemizin 2053 net sıfır taahhütlerine önemli katkı sağlayacak. Belediye Başkanı Alim Karaca, eylem planlarını kararlılıkla gerçekleştireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Fethiyede iklim için eylem zamanı

KAYSERİ’NİN HAFIZASI KÜLTEPE’DE SERGİLENECEK

Kayseri’nin tarihi ve kültürel değerlerini öne çıkaracak projeler hızla ilerliyor. Kayseri’nin tarihinin 7 bin yıl ötesine dayandığını kanıtlayan Kültepe Kaniş- Karum bölgesinde kazı çalışmalarına destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kültepe Ziyaretçi Merkezi ve 14 evden oluşan Asurlu Tüccarlar Sokağı projelerini hayata geçirdi. Başkan Kılıç’ın büyük önem verdiği Kültepe Müzesi projesinde büyük ilerleme kaydedildi. 3 bin 300 metrekarelik alana sahip Kültepe Müzesi, dünyanın sayılı, Türkiye’nin en büyük kayadan oyma yer altı müzesi olacak. Zemin çalışmaları bu ay sonunda bitirilecek olan müzede, bölgedeki kazılardan çıkarılan binlerce eser sergilenecek.

Fethiyede iklim için eylem zamanı

ŞİŞLİ’DE SİGORTALI KENTSEL DÖNÜŞÜM DÖNEMİ

Türkiye’de kentsel dayanıklılık raporunu yazan ilçe olan Şişli Belediyesi, deprem riskine karşı vatandaşların güvende olmasını sağlayacak önemli bir adım attı. Şişli Belediyesi, iştiraki olan Kent Hizmetleri AŞ (KENTHAŞ) ile Quick Sigorta arasından imzalanan ‘Bina Tamamlama Sigortası’ protokolüyle ‘Sigortalı Kentsel Dönüşüm’ dönemini başlattı. Kentsel dönüşüm projelerinde bu sigortayla müteahhidin mali yapısından binanın malzeme kalitesine, inşaatın her aşaması denetlenecek, kat maliklerinin hakları güvence altına alınacak.

Haberin Devamı

Fethiyede iklim için eylem zamanı

İNEGÖL’ÜN OTOPARK REKORU

Bursa’nın nüfusla birlikte araç sayısının hızla arttığı sanayi şehri İnegöl, altyapı çalışmalarına öncelik vererek parklanma ve trafik sorununun önüne geçti. Uygun alanları değerlendiren İnegöl Belediyesi, ihtiyaç duyulan ancak boş alan bulunmayan yerlerde kamulaştırmayla otopark alanları üretti. ‘Nerede boş yer varsa düzenleyip ücretsiz otopark oluşturuyoruz” diyen Belediye Başkanı Alper Taban’ın 1825 günlük görev süresince 131 farklı lokasyonda otopark üretilerek ilçeye 4 bin 750 araçlık otopark kazandırıldı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder