Yazarlar Geleceğin şehri Çorum'da inşa ediliyor
HABERİ PAYLAŞ

Geleceğin şehri Çorum'da inşa ediliyor

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, ‘yüzyılın projesi’ olarak nitelendirdiği Yeni Çorum Projesi’ni hayata geçirmek için düğmeye bastı. Depreme dayanıklı, yenilenebilir enerji üreten modern bir şehrin inşa edileceği yer olarak belirlenen eski çimento fabrikasının 1.8 milyon metrekarelik arazisi 102.5 milyon TL’ye satın alındı. Yüzde 25’i konut ve işyerlerinden, yüzde 75’i yeşil alan ve sosyal donatılardan oluşacak yeni şehre 16 bin metrekare kapalı alana sahip kültür merkezi ve 21 bin metrekarelik meydan da yapılacak. Başkan Aşgın’ın “Masal bir gibi şehir inşa edeceğiz” dediği alan yaklaşık 50 bin kişiye yaşam merkezi olacak.

Haberin Devamı

Geleceğin şehri Çorumda inşa ediliyor

YENİŞEHİR’İN İNSAN ODAKLI PROJELERİ

Diyarbakır’ın Yenişehir Belediyesi örnek projeleriyle dikkat çekiyor. Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok projeyi hayata geçirdi. Edebiyat Parkı, Medeniyet Parkı, Edebiyat Evi, Kitap Kafe, Bilgi Evi, Yeşil Kuşak yolu, Akıllı Bisiklet Durağı, Engelsiz Yaşam Merkezi bunlardan bazıları. Bir de Yaşlı Destek Programı Projesi kapsamında ‘Sosyal Taksi’ ile üç yıldır sürdürdüğü güzel bir hizmeti var. Elektrikli araçlardan oluşan ‘Sosyal Taksi’ ile 65 yaş ve üzeri vatandaşları ücretsiz taşıyor.

Geleceğin şehri Çorumda inşa ediliyor

GASTRONOMİNİN YENİ ROTASI: SEFERİHİSAR

Seferihisar Belediyesi, gastro turistlere bir referans kaynağı oluşturmak için yeni bir projeyi hayata geçirdi. Restorancılıkta ‘sıfır atık mutfak’, ‘tarladan sofraya’ kavramlarını kriterlerine ekleyerek bir gastronomi rotası oluşturdu. Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, gastronomi rotası sayesinde Seferihisar’a hem mutfağı hem de eşsiz doğası ile hak ettiği değerin verilmesini sağlamayı hedefliyor. Başkan Yetişkin, rotanın Seferihisar turizminin geleceğini şekillendiren projelerden biri olacağına inanıyor.

Geleceğin şehri Çorumda inşa ediliyor

BOZKIRIN KADINLARI GURURLANDIRDI

Sivrihisar Belediyesi’nin destekleriyle kurulan ve ilçenin ilk kadın üretici kooperatifi Asma Yaprağı Kooperatifi’nin serasında ilk hasadı gerçekleştirmenin gururu yaşandı. Yöreye ait lezzetlerin yapımıyla birlikte sürdürülebilir tarım ile kadın istihdamını teşvik etmek amacıyla kurulan ve gün geçtikçe güçlenen kooperatif, yeni ürünü olan domatesle bölgedeki kadınların yüzünü güldürdü. “Bozkırın güçlü kadınları tarımdaki başarısıyla da kendini gösterdi” diyen Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, kooperatifin çalışmalarıyla örnek olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder