Mustafa Bakacak Hatay'ın istihdam hamlesi gençlere umut oldu
HABERİ PAYLAŞ

Hatay'ın istihdam hamlesi gençlere umut oldu

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), gençlere iş bulmak amacıyla uluslararası havacılık servis ve eğitim firması Global Avaiation Services (GASI) arasında 19 Eylül’de “İşe Yerleştirme Protokolü” imzalandı. 11 farklı alanda eğitim ve işe alım yapılacağı duyuruldu. 6 bin 757 başvurudan 10 grupta değerlendirilmek üzere 2 bin 605 kişi seçildi. İlk gruptaki 260 kişi, 25-26 Kasım’da sınava girecek. Başarılı olanların aralık ayından itibaren pratik eğitimleri başlayacak. 2 bin 605 gencin 2023’te yurtiçinde veya yurtdışında işe yerleştirileceğini müjdeleyen HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, aracı kurum ile iş arayan gençleri buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Hatayın istihdam hamlesi gençlere umut oldu

VAKIFBANK KÜLTÜR YAYINLARI 4 YAŞINDA

Farklı kategorilerde seçkin eserleri okurların beğenisine sunan VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY), dört yaşına girdi. Türkiye’den ve dünyadan klasikler ile heyecan verici çağdaş eserleri, ilk basım, tıpkıbasım ya da ilk tercüme gibi yollarla literatüre kazandıran VBKY, dört yılda 180’inci kitabına ulaştı. “Türkiye’nin kültürel iklimine değer katıyoruz” diyen VakıfBank Genel Müdürü ve VBKY Yayın Kurulu Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih, başucu kaynaklarını sunmaya, okurların ilgi alanlarını beslemeye devam edeceklerini söyledi. VBKY’nin dördüncü yaşına özel web satışlarında 20 Kasım’a kadar yüzde 40 indirim var.

Hatayın istihdam hamlesi gençlere umut oldu

ŞİLE PALAMUDU FESTİVALİNE KAVUŞTU

İstanbul’un tek coğrafi işaretli ürünü olan Şile Bezi’ni dünyaya duyuran Şile, ayrıca palamut balığının Marmara’da avlanıldığı ilk limandır. Şile, bölgeyle özdeşleşen palamudun tanıtımı için harekete geçti. İlki bugün yapılacak Şile Palamut Festivali, bölgenin önemli geçim kaynakları arasında bulunan balıkçılığa da bir saygı niteliği taşıyor. “Atalarımızın mirası balıkçılığı yaşatmak için çalışıyoruz” diyen Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, bu festivalin de gelenekselleşmesini hedeflediklerini söyledi. Bugün ünlü şeflerin de katılacağı festivale gidenler balığa doyacak.

Hatayın istihdam hamlesi gençlere umut oldu

FATURALAR FARKINDALIK İÇİN RENKLENİYOR

Bursa’da elektrik faturaları abonelere her ay farklı renkte ulaşıyor. Uludağ Elektrik, Sosyal Fatura Projesi ile her ay sağlık, çevre ve sosyal alanda farkındalık oluşturmaya çalışıyor. ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ olan ekimde faturalarını pembe yapan şirket, Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle kasımda faturalarını turuncu yaptı. Faturalarda “Lösemi önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalıktır” mesajına da yer veren şirket, binasının aydınlatmasını da turuncuya çevirerek konuya dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Hatayın istihdam hamlesi gençlere umut oldu

Sıradaki haber yükleniyor...
holder