Mustafa Bakacak İlklerin şehri Eskişehir kuru tarımda ısrarlı
HABERİ PAYLAŞ

İlklerin şehri Eskişehir kuru tarımda ısrarlı

Yağışların küresel ısınmaya bağlı olarak azalması yeni bir tarıma olan ihtiyacı ortaya koydu. Cumhuriyet’in ilk yıllarında buğday ıslah ve kuru ziraat deneme istasyonlarının kurulduğu Eskişehir’de, ülkenin ihtiyacına uygun tarım modeli geliştirildi. Bu konuda yine öncü rol üstlenen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim’de ‘Kuru Tarım Yeniden’ adıyla uluslararası bir sempozyuma ev sahipliği yaptı.

İlklerin şehri Eskişehir kuru tarımda ısrarlı

Sempozyumda, kuraklık gerçeği ile karşı karşıya olan ülkemizin kuru tarıma yeniden dört elle sarılması gerektiği vurgulandı.

Haberin Devamı

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kuru tarımı tekrar canlandırmak ve çiftçiye bunun önemini anlatmak istediklerini söyledi. “Ana besin kaynağımız buğdayın korunması açısından değerli olan kuru tarım modelini belediyemize ait 1000 dekarlık alanda uyguluyor ve buğday ekiyoruz” diyen Büyükerşen, elde edilecek ürünlerin çiftçilere destek, hayvancılıkla geçinenlere yem olarak hibe edileceğini açıkladı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK E-SPOR MERKEZİ BAĞCILAR’DA

AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

İstanbul Bağcılar’da temeli 11 ay önce atılan Türkiye’nin en büyük e-spor merkezi açılış için gün sayıyor. Bağcılar Belediyesi’nin hayata geçirdiği önemli projelerden biri olan e-spor merkezi 2013’ün başında hizmete girecek.

İlklerin şehri Eskişehir kuru tarımda ısrarlı

Modern tasarımlı iki katlı merkezde, e-spor alanında oyuncu yetiştirilecek, ulusal ve uluslararası turnuvalar yapılacak. 162 kişilik yarışma salonu bulunan merkezde, gençler yeteneklerini dijital dünyada sergileme fırsatı da bulacak, ayrıca tüm turnuvalar canlı yayınlanacak. Başkan Abdullah Özdemir, projenin tüm aşamalarını yakından takip ediyor.

İNEGÖL BU PROJEYLE CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Bursa’nın en büyük millet bahçesi’nin yapımına İnegöl’de Boğazköy Barajı manzarasına sahip 451 bin metrekare arazi üzerinde başlandı. 100 milyon TL’ye mal olması beklenen millet bahçesinin iki yılda tamamlanması hedefleniyor.

İlklerin şehri Eskişehir kuru tarımda ısrarlı

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, millet bahçesinin şehrin 15 yıl sonrası düşünülerek planlandığını, yeşillerin, ağaçların içerisinde güzelce vakit geçirilebilecek bir mekan olacağını, ayrıca barajda feribot ve tekne gezintilerinin de yapılacağını anlattı. Araziye kaybettiği orman vasfı da yeniden kazandırılacak. Millet bahçesi tamamlandığında, ulaşımın kolay olması nedeniyle çevre şehirlerin de faydalanabileceği bir mekan olacak.

Haberin Devamı

KEŞAN’I 100’ÜNCÜ YIL HEYECANI SARDI

Edirne’nin Keşan ilçesi, 19 Kasım’da düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılını kutlamaya hazırlanıyor. Etkinlikler, Trakya bölgesine bilimsel katkı sunmak amacıyla ‘100. Yılında Keşan’ konulu sempozyumla başlayacak.

İlklerin şehri Eskişehir kuru tarımda ısrarlı

Üç gün boyunca Keşan sokakları çeşitli etkinliklere sahne olacak. İlçede ayrıca ‘100 Yılın İndirimleri’ adıyla alışveriş festivali de düzenlenecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder