Mustafa Bakacak İstanbul yeni bir plaj kazandı
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul yeni bir plaj kazandı

İstanbul’un gözde tatil mekanı Riva’da yaz aylarına keyif katacak ikinci koyun yapımına başlandı. Beykoz Belediyesi tarafından Elmasburnu Tabiat Parkı’nın yanında hizmete açılacak koyda, 4.6 bin m2 kumsal ve 4.6 bin m2 yeşil alan olacak. Sert zemin düzenlemesinin yapıldığı sahilde, büfeler, giyinme ve duş kabinleri, tuvaletler ile otopark yer alacak. Plaj ve yeşil alan düzenlemeleriyle hazırlanan 12 bin m2’lik koyun nezih bir ortamda ailece tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihi olacağını söyleyen Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, “Plajı yaz sezonuna yetiştireceğiz” müjdesini verdi.

Haberin Devamı

İstanbul yeni bir plaj kazandı

 

HAYATA DOKUNAN PROJELER

Belediyeler, sosyal sorumluluk projeleriyle hem farkındalığı artırıyor hem de örnek oluyor. Kütahya Belediyesi, engellilerin durumuna ve isteğine bağlı olarak evlerini temizliyor, çalışma yaşamına katılmaları için öncelik tanıyor. Bu yıl 52 engelli personeli istihdam eden belediye, Devlet Hatun Hanımlar Lokali’nde özel eğitime ihtiyacı olan çocukların kaliteli zaman geçirmesini sağlıyor. Samsun’da Atakum Belediyesi’nin düzenlediği ‘Farkındalık Yürüyüşü’ yoğun katılımla gerçekleşti, güzel mesajlar verildi. Yapılan konuşmalarda, engellilerle ilgili her kararın onların da katılımıyla alınmasının önemi vurgulandı. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci de “Engelleri aşacaksak, bunu birlikte başaracağız” dedi.

İstanbul yeni bir plaj kazandı

 

‘HER KADIN BİN ÇİÇEK SERASI’

Osmaniye Belediyesi, kadınların istihdam edileceği mevsimlik çiçek serası kurulması için Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle başlattığı ‘Her Kadın Bin Çiçek Serası’ projesinde sona gelindi. Çatı ile üst başlıklarının montajı yapılan seranın dış kaplama çalışmalarına geçildi. Tamamlandığında 3 bin 120 metre kapalı alana sahip olacak serada yılda 2 milyon çiçek üretilecek. Seranın gotik tarzda tam otomasyon olarak tasarlandığını belirten Belediye Başkanı Kadir Kara, üretilen çiçeklerin park ve bahçelerde peyzaj çalışmalarında kullanılacağını söyledi.

İstanbul yeni bir plaj kazandı

 

BODRUM KAÇAK YAPILAŞMAYA SAVAŞ AÇTI

Bodrum’un güzelliklerini gölgeye düşürecek kaçak yapılarla mücadele sürüyor. Kamu alanlarının işgali, kaçak dolgu, projeye aykırı eklenti, kaçak bina ve iskeleler tespit edilip tutanak düzenleniyor. Yasal sürecin ardından yıkım işlemine geçiliyor. İlçede son dört yılda 830 yapı yıkılırken, 5 bin 972 yapı mühürlendi. Yıkım programında ise 1300 dosya var. “Başkanlığı kaybedeceğimi bilsem dahi kaçak yapılaşmaya izin vermem” diyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, şu çağrıyı yaptı: “Gelecek nesillere doğal güzellikleriyle dolu bir Bodrum bırakabilmek için kaçak yapılaşmadan uzak duralım.”

Haberin Devamı

İstanbul yeni bir plaj kazandı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder