Mustafa Bakacak İstanbul'da Mardin rüzgarı esti
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul'da Mardin rüzgarı esti

Mezopotamya’nın incisi, bölge turizminin lokomotifi Mardin’in kültürü ve yöresel lezzetleri, tanıtım için İstanbul’a taşındı. Atatürk Havalimanı fuar alanındaki tanıtım günleri etkinliğine Mardin’in tüm ilçeleri katıldı.

İstanbulda Mardin rüzgarı esti

Stantlar medeniyetler şehri Mardin’in tarihi binalarının maketleriyle kurulup görselleriyle donatıldı. Mardin’in meşhur kaburga dolması, şırdanı, mumbarı, kapalı lahmacunu gibi eşsiz lezzetlerinin yer aldığı etkinlikte, Derik zeytininden yapılan baklava görücüye çıktı. Etkinliğe yerel sanatçılar renk kattı. Amaçlarının hoşgörüyle yoğrulmuş şehri tanıtmak, kültürünü anlatmak olduğunu ifade eden Mardin Vali Yardımcısı Hasan Kurt, şu çağrıyı yaptı: “Mardin’i tanımak ve anlamak için dört gün yetmez. İstanbulluları Mardin’e bekliyoruz.”

Haberin Devamı

İstanbulda Mardin rüzgarı esti

ÜMRANİYE CUBE 35 MİLYON TL YATIRIM ALDI

Ümraniye Belediyesi’nin girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmek amacıyla geçen yıl Teknopark İstanbul ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ile kurduğu Cube Ümraniye Kuluçka Merkezi ilk meyvesini verdi. Finans odaklı kuluçka merkezi olan Cube Ümraniye’de geliştirilen Turan projesi, United Payment liderliğinde gerçekleşen devam yatırım turunda 35 milyon lira yatırım aldı. Türk devletlerinde yaşayan kullanıcıların finans çözümlerine tek bir platform üzerinden erişmelerini hedefleyen proje ekibi büyük sevinç yaşadı. Finansal teknoloji şirketleri için çok fazla fırsat sunan Cube Ümraniye, bugüne kadar 10 girişimci başvurusunu onayladı.

İstanbulda Mardin rüzgarı esti

EYÜPSULTAN’DAN ANNELERE ÖZEL ÜNİVERSİTE

İstanbul’da Eyüpsultan Belediyesi ve Haliç Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan proje sayesinde anneler üniversiteli olacak. Ücretsiz program, daha önce üniversite deneyimi yaşamamış ilkokul, ortaokul ve lise mezunu anneler için tasarlandı. Katılımcılara üniversite deneyimi yaşatacak Anne Üniversitesi için 1 Şubat’a kadar kayıt yaptırılabilecek. Eğitimler, 7 Şubat’ta başlayacak. Annelerin kişisel gelişimine katkıda bulunmayı, onlara eğitimde aktif bir rol alma fırsatı tanımayı hedefleyen programda, katılımcılara mezuniyet belgesi de verilecek.

Haberin Devamı

İstanbulda Mardin rüzgarı esti

GENÇLERİN GEZİ HAYALİ GERÇEK OLDU

Şırnak’ta bugüne kadar maddi imkansızlık nedeniyle şehir dışına çıkamayan öğrenciler, sosyal medya üzerinden seslerini belediyeye duyurdu. Belediye Başkanı Sait Ürek, geziye gitmek istediklerini belirten öğrencilerin çağrısına kayıtsız kalmadı. Başkan Ürek’in talimatıyla beş günlük bir gezi programı düzenlendi. Uludere’de eğitimlerine devam eden ve il dışına çıkmamış 20 öğrenci belirlendi. Öğrenciler, gezi programı kapsamında Ankara’ya gönderildi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder