Mustafa Bakacak Jeopark Ardahan'a değer katacak
HABERİ PAYLAŞ

Jeopark Ardahan'a değer katacak

Ardahan’a yedi ay önce vali olarak atanan Hayrettin Çiçek, şehrin tanıtımı için her imkanı değerlendiriyor. Vali Çiçek, buz üzerinde atlı kızakla gezmek isteyenleri Çıldır’a, kayak severleri Yalnızçam Kayak Merkezi’ne davet ediyor.

Jeopark Ardahana değer katacak

Vali Çiçek, şehrin turizm potansiyelini artıracak Jeopark Ardahan projesine de büyük önem veriyor. Ardahan Üniversitesinin hazırladığı projeyle ilgili son durum üç gün önceki toplantıda görüşüldü. Serhat Kalkınma Ajansı’nın destek sağladığı projeyle alternatif turizm geliştirilecek. Yöre halkının kalkınmasına olumlu etkisi olacak projenin yürütüleceği alanın ulusal jeopark ilan edilmesinin ardından uluslararası akreditasyonu için girişimde bulunulacak.

Haberin Devamı

Jeopark Ardahana değer katacak

MİDYAT’IN SAKLI TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Medeniyetlere ev sahipliği yapan Mardin’in Midyat ilçesinin altındaki beş bin yıllık Matiate Yeraltı Şehri’ni gün yüzüne çıkarma çalışmalarında önemli ilerleme kaydedildi. Kazıda yeraltı şehrinin geniş bir alana yayıldığı saptandı. Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin Matiate Yeraltı Şehri ile ilgili şu bilgileri verdi: “3 bin 500 metrekarelik alanı kaplayan 1. ve 2. etabı bu yıl ziyarete açılacak. Tüm etapları tamamlanınca dünyanın en büyük yeraltı şehirlerinden biri olacak. Midyat, en gözde turizm destinasyonu haline gelecek.”

Jeopark Ardahana değer katacak

ZONGULDAK SİNEMASI PERDELERİNİ AÇIYOR

Zonguldak’ta 11 yıl önce ışıkları sönen belediye sinemasının yeniden açılması için başlatılan restorasyon çalışmasında sona geldi. Açılış tarihi 7 Mart olarak açıklandı. Zonguldak sinemayla birlikte çok amaçlı bir salona kavuşacak. Salon, konferans ve tiyatro gibi birçok alanda hizmet verecek. Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, salona devlet tiyatrolarını getireceklerinin müjdesini de verdi.

Jeopark Ardahana değer katacak

LÜLEBURGAZ’IN İYİLİK DOLU MAĞAZASI

Lüleburgaz Belediyesi’nin “İyilik elden ele” sloganıyla ihtiyaç sahibi aileler için açtığı Sevgi Mağazası, üç yılda 2 binden fazla aileye 35 bin adet kıyafet desteği sağladı. Aileler, kişi başına 5’er parça olmak üzere yılda 4 kez mağaza konseptinde alışveriş yapıyor. Lüleburgaz halkı da bağış yaparak bu iyilik hareketine katılıyor. Mağazayı “Bu şehirde hiç kimse üşümeyecek” diyerek hizmete sunan Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Lüleburgaz’da dostluğu, iyiliği ve sevgiyi büyüteceklerini söyledi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder