Mustafa Bakacak Kahramanmaraşlı esnaf yaralarını Ankara'da sarıyor
HABERİ PAYLAŞ

Kahramanmaraşlı esnaf yaralarını Ankara'da sarıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), depremden zarar gören Kahramanmaraşlı esnafa destek olmak amacıyla dayanışma günü düzenledi. Kahramanmaraş’tan gelen 100 esnaf, antikadan ayakkabıya, baharattan bakır ve gümüşe, çantadan deriye, giyimden kuruyemişe, tatlıdondurmadan yöresel ürünlere kadar birçok ürünü Altınpark ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nde satıyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın, “Ailenizle birlikte gelin, dayanışmanın parçası olun” çağrısı üzerine Ankaralılar, Kahramanmaraş Dayanışma Günleri’ne ilk günden yoğun ilgi gösterdi. Enkazda bulunamayan Çiğdem Nalçacı adına da arkadaşları takı standı açtı. Elde edilecek gelir, depremde anne ve babasız kalan çocuklara bağışlanacak.

Haberin Devamı

Kahramanmaraşlı esnaf yaralarını Ankarada sarıyor

 

BURSA DEPREME BİLİM İLE HAZIRLANIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehri depreme karşı daha dirençli hale getirme çalışmalarına hız verdi. Bursa’da, TÜBİTAK’la birlikte zemin ve bina envanteri çıkaran, Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile Deprem Risk Azaltma ve Önleme Planlama Projesi’ni başlatan Büyükşehir Belediyesi, son olarak Deprem Bilim Kurulu oluşturdu. Kurulda yer alan Uludağ, Bursa Teknik, Kocaeli, Zonguldak Bülent Ecevit ve Ankara üniversitelerinden yedi akademisyen, deprem öncesi, anı ve sonrası yapılması gerekenlerle ilgili yol haritası hazırlayacak. Bursa’yı güvenle yaşanabilecek bir şehir haline getirmeye kararlı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hazırlanacak yol haritasını nisan sonu açıklayacak.

Kahramanmaraşlı esnaf yaralarını Ankarada sarıyor

 

GASTRONOMİ MERKEZİ ÜRETİYOR LİMON ÇİÇEĞİ EKİBİ DAĞITIYOR

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Mersin’in turistik ilçesi Erdemli en çok göç alan yerlerden biri oldu. Erdemli Belediyesi Gastronomi Merkezi’nde gıda mühendisi ve aşçılar, otellere, pansiyonlara, yazlık evlere yerleştirilen depremzedeler için her gün 10 bin kişilik yemek hazırlıyor. Bu yemekler de ‘limon çiçeği’ olarak adlandırılan mobil ekipler ile depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırılıyor. “100 bine yakın insanımızı misafir ediyoruz” diyen Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Torosların tepesindeki köylerde, sahil şeridindeki yazlıklarda, otel ve pansiyonlarda kalan 10 bin kişiye her gün mobil ekiplerle kahvaltı ve sıcak yemek ikramında bulunduklarını aktardı.

Haberin Devamı

Kahramanmaraşlı esnaf yaralarını Ankarada sarıyor

 

SAHİPSİZ KEDİLER BU EVLERDE MUTLU

Çorum Belediyesi’nin yaptığı Sahipsiz Kediler Müşahede Binası çok beğenildi. 140 metrekare alana sahip bahçeli bina, yerden ısıtmalı 6 bağımsız odadan oluşuyor. İçinde kedi oyuncakları, tırmalama tahtaları, yatak bulunuyor. “Sokaktaki canlarımız olan köpek ve kedileri her zaman gözetiyoruz. Yaz ve kış hep yanlarındayız. Çünkü onlar bize emanet” diyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Kahramanmaraş Afşin’de kurtarıp ‘Enkaz’ adını verdikleri kediyi de buradaki yuvaya getirdi.

Kahramanmaraşlı esnaf yaralarını Ankarada sarıyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder