Mustafa Bakacak Kars turizmde hedef büyüttü
HABERİ PAYLAŞ

Kars turizmde hedef büyüttü

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, bu yıl 27’nci kez düzenlendi. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde cuma günü sona eren fuara, farklı ülkelerden 300’den fazla firma katıldı.

Kars turizmde hedef büyüttü

Doğu Ekspresi ile yakaladığı turizm ivmesini artırmayı hedefleyen Kars, özel sektör ve kamu işbirliğiyle iddialı bir şekilde fuarda yer aldı. Şehri ziyaret eden turist sayısını 250 binden 500 bine çıkarma hedefiyle çalışmalar yürütülen Kars’ın standı büyük ilgi gördü. Tarihiyle, zengin kültürüyle, büyüleyici doğasıyla, kayak ile trekking gibi spor olanaklarıyla ve yerel lezzetleriyle ilgi çeken Kars’ın standını ziyaret edenler, simülasyon sayesinde Sarıkamış’ta kayak yapma deneyimi yaşadı. Standı, EMITT Fuar organizasyonunca ‘Kış Turizmi’ dalında ödüle layık görülen Kars, unutulmaz bir tatil yapmak isteyenleri bekliyor.

Haberin Devamı

Kars turizmde hedef büyüttü

EMITT’TE ADANA RÜZGARI ESTİ

Adana Büyükşehir Belediyesi, turizm profesyonellerini buluşturan fuarda beşinci kez büyük bir stantla yerini aldı. Adana’ya özgü lezzetler ve turizm destinasyonlarının yanı sıra kentte gerçekleştirilen festivaller de tanıtıldı. Ziyaretçilere, cezerye ve şalgam ikram edildi. Adana’nın yurt içinde ve dışında tanıtımına önem veren Zeydan Karalar başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi, yapılan turizm yatırımlarını ve gerçekleştirilecek projeleri anlatma fırsatı buldu.

Kars turizmde hedef büyüttü

VAN’A ‘EN İYİ TANITIM’ ÖDÜLÜ

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, şehri en iyi şekilde tanıtmak ve turizmini artırmak için EMITT’e katıldı. Ziyaretçilere fuar boyunca Van’ın meşhur otlu peyniri, balı, cevizi ikram edildi. Van Kedisi ve canavarı kostümlü maskotlar ise büyük ilgi gördü. Standı ziyaret eden tur operatörleri, acenteciler, turizmciler ve rehberler, bilgi alışverişinde bulundu. Van standı EMITT tarafından kültür turları dalında “En iyi destinasyon tanıtımı” ödülüne layık görüldü.

Kars turizmde hedef büyüttü

KUZEY EGE’NİN İNCİSİ EDREMİT

Turizmi 12 aya yaymak isteyen Edremit, Kazdağları, termali, denizi ve tarihiyle ilçenin tüm değerlerini EMITT fuarında dünyaya tanıttı. Yöresel ürünleriyle doğal ve tarihi güzellikleriyle tatilcilerin tercihi olmak istediklerini ifade eden Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, stantlarını ziyaret edenlere ilçenin önemli geçim kaynağı olan zeytin fidanlarından verdi. Başkan Arslan, herkesi Kuzey Ege’nin incisi Edremit’i görmeye davet etti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder