Mustafa Bakacak Kayseri'den inanç turizmi için önemli adım
HABERİ PAYLAŞ

Kayseri'den inanç turizmi için önemli adım

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) düzenlediği Şehirlerde İnanç Turizminin Desteklenmesi Fikir ve Proje Yarışması’nda, “İnançlar Toprağı Kayseri” isimli proje ile ödül almıştı. Belediye meclisi, projenin hayata geçirilmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verilmesini karara bağlayarak önemli bir adım attı. Kendine özgü doğa güzellikleri, köklü kültürü, sağlık altyapısı ve tarihi öğeleri ile turizmin her alanında kendini gösteren Kayseri, inanç turizmiyle de öne çıkacak. Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yetkilendirmenin ardından bu alanda çalışma yapmak için kolları sıvadı.

Haberin Devamı

Kayseriden inanç turizmi için önemli adım

 

ŞANLIURFA HER AY 20 BİN KİTAP OKUYOR

Şanlıurfa’da okuma alışkanlığı kazandırmak ve öğrencilerin kitaba ulaşmalarını kolaylaştırmak için Vali Salih Ayhan’ın öncülüğünde geçen yıl “Urfa Okuyor” projesi başlatılmıştı. Deprem nedeniyle ara verilen okuma seferberliği yeniden hız kazandı. Urfaokuyor.com sitesi üzerinden kitap başvurusu yapılabildiği gibi kitabı okuyup özetini gönderen öğrenciler de çeşitli armağanlar kazanıyor. Proje kapsamında her ay dağıttıkları kitap sayısını 10 binden 20 bine yükselttiklerini müjdeleyen Vali Aydın, öğrencilere “Hemen başvurularınızı yapın” çağrısında bulundu.

Kayseriden inanç turizmi için önemli adım

 

HARPASA’NIN MUCİZESİ GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK

Manisa Nazilli’de bir tepe üzerine kurulu Harpasa (Arpasa) Antik Kenti ve çevresinde yıllardır beklenen arkeolojik yüzey araştırmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin alındı. İonia, Lydia ve Firigya bölgelerini Güney Karia bölgesine bağlayan vadi üzerinde yer alan antik kent, Pamukkale Üniversitesi’nden Ögretim Görevlisi Dr. Ali Yaşar başkanlığındaki ekip tarafından yakında başlanacak çalışmalarla gün yüzüne çıkarılacak. “Bu çalışmayla Nazilli turizmin yeni gözdesi olacak” diyen Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kayseriden inanç turizmi için önemli adım

 

ESNAF VE VATANDAŞA HİLAL KARTLI DESTEK

Ankara Gölbaşı Belediyesi, Hilal Kart uygulamasıyla hem yerel esnafa hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olacak. 1000 TL bakiyeli Hilal Kart ile vatandaş, alışverişlerini zincir marketler yerine yerel esnaftan yapacak. Sosyal dayanışmaya güzel bir örnek olan Hilal Kart, ihtiyaç sahibi 2 bin aileye dağıtılacak. Bu kartların kullanımıyla esnafa da 2 milyon TL’lik bir katkı sağlanmış olacak. Esnafı ziyaret eden Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Bu işyerinde Hilal Kart geçerlidir” yazılı ilk çıkartmaları dükkânların camına yapıştırdı.

Haberin Devamı

Kayseriden inanç turizmi için önemli adım

Sıradaki haber yükleniyor...
holder