Mustafa Bakacak Kitapsever şehirden büyük spor atağı
HABERİ PAYLAŞ

Kitapsever şehirden büyük spor atağı

‘Kitap Van’ projesiyle 1.5 milyon kitabı çocuk ve gençlerle buluşturan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, şehrin spor altyapısını da güçlendiriyor. ‘Spor Van Projesi’ kapsamında 9 butik kapalı yüzme havuzunun yanı sıra Edremit 4, İpekyolu, Erciş ve Tuşba 2’şer, Muradiye, Saray, Gürpınar, Özalp, Çatak ve Gevaş 1’er olmak üzere 10 ilçeye toplam 16 butik spor salonu yapılıyor. 860 metrekarelik alana sahip spor salonları; basketbol, voleybol ve salon sporları yapılabilecek şekilde tasarlandı. Ayrıca soyunma odaları, havalandırma ve 40 kişilik oturma alanları da yer alacak.

Haberin Devamı

Kitapsever şehirden büyük spor atağı

 

KANAL KÜTAHYA PROJESİNİN TEMELİ ATILDI

Kütahya’da Porsuk Çayı’nın suyuyla yapılacak kanal projesinde ana etabının temeli atıldı. Üç kilometre uzunluğunda ve 293 bin metrekare bir alanı kapsayan Kanal Kütahya projesi, üç etapta tamamlanacak. Kanal çevresinde piknik ve oyun alanları, kaykay parkı, kafe ve restoranlar, zorbing alanı, spor tesisleri, bungalov evler gibi donatılar yer alacak. Kanalda, spor etkinliklerinin yanı sıra sandal ve tekne turları yapılabilecek. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, şehre büyük değer katacak projeyle Kütahya’nın dünya kentleri arasına gireceğine inandığını ifade etti.

Kitapsever şehirden büyük spor atağı

 

BURSA’DA ERGUVAN BAYRAMI COŞKUSU

Yıldırım Belediyesi, Bursa’da baharı müjdeleyen, bereket, huzur ve kardeşliğin sembolü olarak kabul edilen 600 yıllık Erguvan Bayramı geleneğini bu yıl da yaşattı. Erguvan ağaçları ilçenin dört bir yanında toprakla buluşturulurken düzenlenen Emir Sultan’ın izinde Erguvan Bayramı etkinliklerine yoğun ilgi vardı. Üç gün süren etkinliklerde Emir Sultan Türbesi’nde dualar yapıldı, eşrefi çorbası aslına uygun hazırlanıp vatandaşlara ikram edildi. Emir Sultan Meydanı’nda kurulan kültür stantlarında hat, ebru ve çinicilik sanatları üstatları tarafından icra edilerek genç kuşaklara aktarıldı. Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bu geleneği yaşatacaklarını söyledi.

Kitapsever şehirden büyük spor atağı

 

SIFIR ATIK MARKET İLE DÖNÜŞÜME KATKI

Şanlıurfa’da Haliliye Belediyesi, Sıfır Atık Projesi’nin bir parçası olarak açtığı Sıfır Atık Marketler ile geri dönüşüm konusunda büyük duyarlılık kazandırdı. İlçe sakinleri, teslim ettikleri geri dönüştürülebilen atıkların karşılığında puanlar kazanıyor ve bunlarla marketten temizlik ürünleri alıyor. Puan sistemiyle çalışan marketten son dört ay içerisinde binlerce aile faydalandı. Vatandaşların büyük katılımın gösterdiği Sıfır Atık Market projesiyle her gün yüzlerce kilo kağıt ve bitkisel atık yağ geri dönüşüm merkezine ulaştırılıyor.

Haberin Devamı

 

Kitapsever şehirden büyük spor atağı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder