Mustafa Bakacak Kocaeli'nde kadın ve genç çiftçilere pozitif ayrımcılık
HABERİ PAYLAŞ

Kocaeli'nde kadın ve genç çiftçilere pozitif ayrımcılık

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, önceliğin kadın ve genç çiftçilere verildiği ‘Fikir Sizden, Destek Bizden’ sloganıyla güzel bir projeyi hayata geçirdi. Çiftçilik, arıcılık ve hayvancılık ile uğraşan kooperatifler projeleriyle başvurdu. Yapılan değerlendirme sonucunda yedi kooperatif ödül almaya hak kazandı. Yedi kooperatife gübre, tohum, modern sera kurulumu, tarımsal ekipman başta olmak üzere 3.6 milyon TL değerinde destek verilecek. Yüzde 75 hibeli bu destekten yararlanan kooperatifler, yüzde 25’lik bölümün ödemesini ürettikleri ürünlerle yapacak. Bu ürünler de ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.

Haberin Devamı

Kocaelinde kadın ve genç çiftçilere pozitif ayrımcılık

SAMSUN’DA ATLARA DOKUNMAYAN ÇOCUK KALMAYACAK

Samsun Büyükşehir Belediyesi, çocuklara ve gençlere Atlı Spor Tesisi’nde binicilik deneyimi yaşatıyor. Deniz manzarası, doğal ortamı ve sakinliğiyle kentte en çok ilgiyi gören yerlerden biri olan tesis, bir yılda 60 bin kişiyi misafir etti. 28 atın bulunduğu, lisanslı sporcuların yetiştirildiği tesis, terapi hizmetiyle de çocuklara umut oluyor. Zihinsel veya bedensel problemi olan çocukların tedavilerine destek amacıyla verilen atla terapi hizmetinden 12 ayda 2 bin çocuk yararlandı. Terapinin ruhsal gelişime de katkı sağladığını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Demir, atlara dokunmayan çocuk ve genç kalmasın istiyor.

Kocaelinde kadın ve genç çiftçilere pozitif ayrımcılık

DÜZCE’NİN KATI ATIK TESİSİNDE ÇİFTE ÜRETİM

Düzce Belediyesi’nin kurduğu Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Tesisi, atıkların geri dönüşümünden enerji üretirken depolanabilir atık miktarının azaltılmasına da katkı sağladı. Günlük 300 ton evsel atıktan yapılan organik ayrıştırmayla dokuz ayda 5 bin 20 haneye yetecek elektrik enerjisi üretildi. Tesiste, ayrıca atık ısıdan ve fermantasyon çıktısı atıklardan üretilen gübreler kullanılarak 500 metrekarelik alanda oluşturulan serada çilek yetiştiriliyor. Çilek satışından elde edilecek gelir sebze üretimi için kurulacak seraların altyapı çalışmalarına aktarılacak.

Kocaelinde kadın ve genç çiftçilere pozitif ayrımcılık

MERSİN’İN ÖDÜLLÜ BALI İÇİN EĞİTİM ATAĞI

Türkiye’ye ‘Dünyanın En İyi Balı’ unvanını kazandıran Mersin, daha doğalı, daha kalitelisini üretmek için de çabalıyor. Erdemli Belediyesi öncülüğünde, üretimi olumsuz etkileyebilecek unsurların önüne geçmek, bilimsel metotlarla daha verimli ve doğal bal üretmek amacıyla, arıcılık eğitimi verildi. 4 bin üreticinin katıldığı eğitimlerde, arıcılık konusundaki yeni gelişmeler ve yeni teknikler de aktarıldı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, kurdukları dijital pazar ile ilçede üretilen ürünleri dünya pazarıyla buluşturduklarını söylüyor.

Haberin Devamı

Kocaelinde kadın ve genç çiftçilere pozitif ayrımcılık

Sıradaki haber yükleniyor...
holder