Mustafa Bakacak Lezzet kentine lezzet istasyonu
HABERİ PAYLAŞ

Lezzet kentine lezzet istasyonu

Adana’da 1883 yılında üretilen pamuğun İngiltere’ye taşınması için inşa edilen istasyon, 1923 yılına kadar hizmet verdi. Seyhan Belediyesi, yeni garın açılmasından sonra atıl durumda kalan tarihi yapıyı kent yaşamına ‘Lezzet İstasyonu’ olarak kazandıracak. Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, gastronomi merkezi olarak hizmet verecek tarihi binayla ilgili şu bilgileri verdi: Yöresel ve kültürel yiyeceklerin tanıtımı yapılacak. Binada bir de eğitim tesisi oluşturulacak. Eğitim tesisinde lokanta, atölyeler ve mutfak bulunacak. Aynı alanda ‘yemekli vagon’ da olacak. Konuklarına vagon ve gar lokantası nostaljisi yaşatacak olan ‘Lezzet İstasyonu’ yıl sonunda açılacak.

Haberin Devamı

Lezzet kentine lezzet istasyonu

 

ÜSKÜDAR SAHİLİNDE KİRLİLİK ÖNLEMİ

İstanbul’un en güzel manzarasına sahip Üsküdar sahilinde kirlilik artınca üç yıl önce alınan radikal karar yeniden hatırlatıldı. Yasak kelimesinin sevimsiz ve ‘sembolik’ kullandıkları bir ifade olduğunun altını çizen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, unutulan radikal kararı şöyle hatırlattı: “Evimize gösterdiğimiz özeni sokaklarımıza da göstermek zorundayız. Sahil hattındaki kirliliğin sebebi büyük oranda çekirdek ve kabuklu yemişler… Bu şekilde kirliliğe sebep olan vatandaşlarımıza cezayı çekinmeden yazacak, parayı da engelli hizmetlerimiz için oluşturduğumuz fona aktaracağız.”

Lezzet kentine lezzet istasyonu

 

BOLU’DA ORGANİK FİDELER TOPRAKLA BULUŞTU

Bolu Belediyesi, yerli tohumlardan elde edilen domates, salatalık, biber gibi organik sebze fidesini 100 dönümlük ‘organik sertifikalı’ tarlalarına ekip yetiştiriyor. Belediyenin tarımsal faaliyetlerini yürüten Köroğlu Kooperatifi, çoğunluğu biber çeşitlerinden ve çeri domateslerden oluşan 200 binden fazla organik fideyi toprakla buluşturdu. Fideleri, Bolu’daki üreticiler ve tüketicilerle paylaşan belediye, deprem bölgesini de unutmadı. Bu yıl 100 binden fazla fide gönderildi. Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi başta olmak üzere birçok bölgeye gönderilen fideler, depremzede çiftçilere maddi olarak önemli katkı sağlayacak.

Lezzet kentine lezzet istasyonu

 

KARTEPE’YE BİSİKLET İSTASYONU TEŞEKKÜRÜ

Bisiklet kullanımını teşvik etmek için projeler geliştiren Kartepe Belediyesi, son olarak ilçede 10 ayrı noktaya Bisiklet Bakım İstasyonu kurdu. İstasyonlar, bisiklet onarım ve bakımı için gerekli araçlar ile donatıldı. Kocaeli Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü (KOBİDOS) üyeleri, bu güzel projeden dolayı Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ı ziyaret edip teşekkür etti. Her gün yüzlerce bisiklet gönüllüsünün geçtiği güzergahtaki bu istasyonlar, yollarda yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıracak. Başkan Kocaman, bisiklet gönüllülerinin talepleri doğrultusunda yeni noktalara da istasyon kurulacağı sözünü verdi.

Haberin Devamı

Lezzet kentine lezzet istasyonu

Sıradaki haber yükleniyor...
holder