Mustafa Bakacak Malatya dünya kayısı ticaretinin de başkenti olacak
HABERİ PAYLAŞ

Malatya dünya kayısı ticaretinin de başkenti olacak

Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 85’ini yapan ve 160 ülkeye ihraç eden Malatya, 5 milyar dolarlık pazardan 250 milyon dolarlık bir pay alıyordu. Malatya Büyükşehir Belediyesi, dünya pazarından aldığı payı 2.5 milyar dolara çıkarmak için şehrin tarihindeki en büyük yatırıma imza atmıştı. Dünyada kayısının fiyatını da belirleyen şehir olmak amacıyla yapımına başlanan Dünya Kayısı Merkezi’nin yüzde 90’ı tamamlandı. 350 bin metrekare alan üzerine inşa edilen merkez, kayısı satıcılarını tek çatı altında toplayacak. İhracat ve gümrükleme işlemlerinin de bünyesinde yapılacağı merkez, Mayıs 2023’te faaliyete geçecek.

Haberin Devamı

Malatya dünya kayısı ticaretinin de başkenti olacak

HAKKARİ KİTAP DAĞITIMINDA REKOR KIRDI

Hakkari’de büyük küçük herkesi kitap okumaya teşvik etmek amacıyla 18 Ekim 2019 tarihinde ‘Bir Kitap Bir İnsan’ kampanyası başlatılmıştı. Aileler de evlerinde çocuklarıyla birlikte kitap okuyarak kampanyaya destek verdi. Karşılaştığı her çocuğa okumanın önemini anlatıp kitap hediye eden Vali İdris Akbıyık, bir rekora imza attı. Vali Akbıyık’ın proje kapsamında Hakkari ve ilçelerinde 37 ayda dağıttığı kitap sayısı 57 bin 500’e ulaştı.

Malatya dünya kayısı ticaretinin de başkenti olacak

SİLİVRİ’NİN TEKNOPARK PROJESİ ONAYLANDI

İstanbul’da Silivri Belediyesi ile Kadir Has Üniversitesi arasında geçen yıl Silivri Teknoloji Geliştirme Bölgesi Projesi için protokol imzalanmıştı. Türkiye’nin ilk yerel yönetim-üniversite işbirliğinde kurulan teknokentine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. 100 bin metrekarelik alanın teknoloji geliştirme bölgesi olarak tahsis edilmesi kararını Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, müjde olarak duyurdu. Projeyle ilçeye tarım sektörünün geliştirilmesi, kadınlar ve genç girişimcilerin desteklenmesi için tarım teknoparkı da kazandırılacak.

Malatya dünya kayısı ticaretinin de başkenti olacak

ÇAY SAATİNDE TENİS ÖĞRENMEYE NE DERSİNİZ

Mersin Yenişehir Belediyesi, “Çay saatinde tenis öğrenmeye ne dersiniz” sloganıyla başlattığı etkinlikte kadınlar için ücretsiz tenis kursu verecek. Özellikle çalışmayan kadınların sosyal hayat ve sportif aktivitelere katılımlarını sağlamayı amaçlayan kurs için ön kayıtlar başladı. Telefonla arayarak kayıt yaptıran kadınlara kurs süresince kullanmaları için tenis raketleri de ücretsiz verilecek. Başkan Abdullah Özyiğit, kadınları Ata Tenis Spor Tesisleri’nde ücretsiz tenis kurslarına katılmaya davet etti.

Haberin Devamı

Malatya dünya kayısı ticaretinin de başkenti olacak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder