Mustafa BakacakMarmara Belediyeleri yeni başkanını seçti
HABERİ PAYLAŞ

Marmara Belediyeleri yeni başkanını seçti

Marmara Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey oy birliğiyle Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi.

Marmara Belediyeleri yeni başkanını seçti

Başkanvekilliklerine Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir seçildi. Çanakkale’nin Çan, Kepez ve Bayramiç, Edirne’nin Keşan ve Küplü, İstanbul’un Bakırköy, Kırklareli’nin Alpullu, Tekirdağ’in Muratlı, Yalova’nın Koru ve Subaşı belediyeleri birliğe kabul edildi.

Haberin Devamı

Marmara Belediyeleri yeni başkanını seçti

BU PROJE GİRESUN’A MAVİ BAYRAK KAZANDIRACAK

Giresun’u temiz bir sahile kavuşturacak atık su arıtma tesisi projesine Avrupa Birliği’nden (AB) alınan hibe destekle 2014 yılında başlanmıştı. Projenin 22 milyon Euro’luk maliyetinin yüzde 77’sini AB, yüzde 9’unu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı karşılayacak. Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, bu yıl tamamlanması hedeflenen projeyle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Bazı yönleriyle Türkiye’de ilk olacak tesis kendi elektriğini üretecek. Kanalizasyon sorununu ortadan kaldıracak. Tamamlandığında plajımıza mavi bayrak almaya hak kazanacağız ve bu bayrağı da plajımıza gururla asacağız.”

Marmara Belediyeleri yeni başkanını seçti

MESLEKLERİN CİNSİYETİ YOK USTALARI VAR

Kadıköy Belediyesi, kadın istihdamını arttırmak amacıyla Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu ve Gedik Eğitim Vakfı ile birlikte kadın kaynakçı yetiştirme kursları açmak için bir protokol imzalamıştı. Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen kursu başarıyla tamamlayan kadınlar, uluslararası geçerliliğe sahip sertifika alarak kaynakçılık mesleğine adım attı. İstanbul’un her ilçesinden her yaştan kadının başvurabildiği ücretsiz kurs için kayıtlar 20 Mayıs’a kadar devam edecek.

Marmara Belediyeleri yeni başkanını seçti

BELMEK İLE 113 BİN KADINA ULAŞILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadınların üreterek aile ekonomisini güçlendirmesine katkı sağlaması amacıyla başlattığı çalışmalarda, son beş yılda 113 bin 167 kadına ulaşıldı. 56 merkezde 31 branşta hizmet veren Belediye Meslek Edindirme Kurslarını (BELMEK) bitirenler onaylı sertifikaya sahip oluyor. Kursiyerlerin ürünleri, Başkent Kadın Girişimi ve Üretimi Kooperatifi aracılığıyla, Gökkuşağı Kamu Pazarı ve Zafer Çarşısı’nda hizmete açılan satış ofisleri ile baskentkadingirisimi.com internet adresi üzerinden satışa sunuluyor

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder