Mustafa Bakacak Mersin'den çevreci atılım
HABERİ PAYLAŞ

Mersin'den çevreci atılım

Çevre ve iklim değişikliği konusunda önemli projeleri hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yeşil Dönüşüm Merkezi kurarak bir ilki daha gerçekleştirecek.

Mersinden çevreci atılım

Merkez; iş dünyasını yeşil dönüşüm çabalarının bir parçası haline getirme, yeşil dönüşüm politikaları geliştirme, iş insanlarını bu doğrultuda destekleyip yönlendirme, meslek odaları, akademi ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının işbirliğini sağlama rolünü üstlenecek. Mersin’deki tüm faaliyetlerin çevreye zararlarının en aza indirilmesi hedeflenen proje kapsamında, kentte yaşayan insanlar da iklim değişikliği konusunda bilinçlendirilecek.

Haberin Devamı

Mersinden çevreci atılım

AVCILAR’IN ÇÖZÜM EKİBİ SOKAKLARDA

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, ilçenin 10 mahallesinde hizmet seferberliği başlattı. Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler, Veterinerlik İşleri ve Zabıta Müdürlüklerinden 20 araç ve 53 personelle oluşturulan ‘çözüm ekibi’ her hafta bir mahallede çalışma yürütecek. Temizlikten yolların bakım onarımına, ilaçlamadan yeşil alan ve parkların düzenlemesine kadar sokak sokak gezilerek sorunlar çözüme kavuşturulacak. Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, girilmedik sokak bırakmayacaklarını söyledi.

Mersinden çevreci atılım

UŞAK AKILLI DURAKLARLA DONATILACAK

Uşak Belediyesi, konforu artırmak için kentin çeşitli noktalarına yerleştirmek üzere akıllı durak imalatına başladı. Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, belediye atölyesinde piyasa fiyatının yarısı maliyetle üretilen ilk akıllı durağı inceleyip tanıtımını yaptı. Akıllı durak üretimini artıracaklarını ve seri şekilde kente yayacaklarını ifade eden Başkan Yalım, özellikle öğrencilerin ve işçilerin yoğun olarak beklediği, ulaşımın hareketli olduğu noktalara yerleştireceklerini açıkladı. Duraklar, tavanında yer alan güvenlik kamerası sayesinde 24 saat izlenecek.

Mersinden çevreci atılım

BELEDİYE KURSUNDAN MİLLİ TAKIMA

Şanlıurfa’da Haliliye Belediyesi’nin hizmete sunduğu çeşitli dallardaki spor kurslarında eğitim alan gençler başarılarıyla kentin gururu oluyor. Judo kursu öğrencilerinden Süleyman Kolay, Mehmed Yakup Yavuz, Abdulbaki Polat ve Osman Gülgeç kilolarında Türkiye Şampiyonu oldu. Gençler, bu başarılarıyla milli takıma gitmeye hak kazandı. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, spora ve sporcuya desteklerinin devam edeceğini kaydetti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder