Mustafa Bakacak Mersin'in bütçe ve öğrenci dostu mahalle mutfakları
HABERİ PAYLAŞ

Mersin'in bütçe ve öğrenci dostu mahalle mutfakları

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli vatandaşların ve öğrencilerin sağlıklı besine ucuz ulaşmasını sağlamak için başlattığı Mahalle Mutfağı uygulamasından, yararlananlar da duyanlar da övgüyle bahsediyor. 50 binden fazla öğrencinin bulunduğu kentin 37 farklı noktasında üç kap yemeğin 3.5 liradan verildiği mutfak noktalarında uzun kuyruklar oluşuyor. Bu uygulamada dağıtılan yemek miktarı 5 milyona yaklaşırken, belediyenin üç yıldır devam eden ‘1 Ekmek 1 Çorba’ hizmetinden de 879 bin 181 kişi yararlandı. “Sosyal projelerin insani boyutu çok önemli” diyen Başkan Vahap Seçer, üniversiteli gençlerin yemek için ayırdıkları bütçeye katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Mersinin bütçe ve öğrenci dostu mahalle mutfakları

BAŞKAN, SMA’LI BEBEK İÇİN DİREKSİYONA GEÇTİ

Kalıtsal ve ilerleyici bir kas hastalığı olan SMA konusunda farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. SMA teşhisi konulan Nevşehirli Yusuf Eren bebeğin hayata tutunabilmesi için başlatılan kampanyada gereken paranın yüzde 32’si toplandı. Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran da SMA hastalığına dikkati çekmek ve Yusuf Eren’in kampanyasına katkı sağlamak için taksi şoförlüğü yaptı. Yoğun bakımdaki bebeği bir an önce tedaviye göndermek istediklerini söyleyen Başkan Savran’ın iki saatte topladığı 110 bin TL bağış hesabına yatırıldı.

Mersinin bütçe ve öğrenci dostu mahalle mutfakları

KELEBEKSU PARKI’NA 3.4 MİLYON TL’LİK MAKYAJ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Etimesgut’ta yıllardır bakımsızlık nedeniyle atıl durumda kalan 41 bin metrekarelik Kelebeksu Parkı’nda bakım ve onarım çalışması yaptı. Alandaki park ve kent mobilyaları yenilenirken, yeşil alan ve ağaç sayısı da artırıldı. 14 bin metrekarelik havuzda su tasarrufu için de önlemler alındı. Engelli engelsiz ayrımı olmadan erişilebilir hale getirilen parkın çevre düzenlemeleriyle modern bir görünüme kavuşturulduğunu belirten ABB Başkanı Mansur Yavaş, yenilenme için 3 milyon 448 bin TL harcandığını açıkladı.

Mersinin bütçe ve öğrenci dostu mahalle mutfakları

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Üsküdar Belediyesi, ilçede oturan üniversite öğrencilerine ulaşım desteği sağlama kararı aldı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen müjdeyi sosyal medya hesabından şöyle duyurdu: “Üsküdar’da ikamet eden tüm üniversite öğrencilerimizin İstanbul Kart ücretini yıl boyu ödeyeceğiz. Sizi çok seviyoruz.” Kalabalık bir öğrenci evini ziyaret edip birlikte çektirdiği fotoğrafı da paylaşan Başkan Türkmen, öğrenci evlerine verdikleri aylık doğalgaz destek miktarını da 400’den 600 TL’ye çıkardıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Mersinin bütçe ve öğrenci dostu mahalle mutfakları

Sıradaki haber yükleniyor...
holder