Mustafa Bakacak Muğla'da sürülmeyen tarla kalmayacak
HABERİ PAYLAŞ

Muğla'da sürülmeyen tarla kalmayacak

Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla 14 Mayıs’ta çeşitli etkinlikler düzenlendi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu özel günde bir araya geldiği çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Muğlada sürülmeyen tarla kalmayacak

Amaçlarının; üretimi güçlendirerek çiftçilerin yaşam kalitesini artırmak, şehri bereketin sembolü haline getirmek olduğunu ifade eden Başkan Aras, belediye bütçesinin büyük kısmını tarıma ayıracaklarını açıkladı. Üretimden depolamaya, markalaşmadan pazarlamaya kadar her aşamada çiftçinin yanında olacaklarını söyleyen Başkan Aras şu mesajı verdi: “Traktörü veya yakıtı olmadığı için tarlasını süremeyen çiftçi kalmayacak. Gerektiğinde biz gidip tarlayı süreceğiz. Muğla’da sürülmeyen tarla kalmayacak.”

Haberin Devamı

Muğlada sürülmeyen tarla kalmayacak

OSMANCIK’IN ŞİFALI PROJESİ

Çorum’un Osmancık ilçesinde yerel ekonomiyi canlandıracak bir proje hayata geçirildi. Proje kapsamında, ilçede 200-250 yıldır yabani formda yetiştirilen zeytinlerin dikim alanı yaygınlaştırıldı. Bölgenin yüksek kesimlerinde yetişen sarı kantaronların, çiçekleriyle yaprakları toplandı. Zeytinin yağıyla doğanın şifa kaynağı sarı kantaronların yağları geleneksel yöntemlerle bir araya getirilerek ‘Osmancık Sarı Kantaron Yağı’ elde edildi. Sürdürülebilir üretim ile yerel ekonominin destekleneceğini vurgulayan Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, bu özel yağın bin bir derde deva olduğunu belirtti.

Muğlada sürülmeyen tarla kalmayacak

DİYARBAKIR ÇİFTÇİSİNE CAN SUYU

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, arazileri suyla buluşturmak, bu yolla tarım ve hayvancılığa destek olmak için 9 ilçede 45 kilometrelik açık-kapalı sulama sistemi kurdu. Projeler kapsamında, kırsal bölgelerde 3 farklı proje ile toplam 106 kilometre sulama kanalı yapılacak. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile imzalanan protokolün ardından başlanan projede, sulama sistemlerinin geçtiği hatlarda ekolojik dengenin korunması önem veriliyor.

Muğlada sürülmeyen tarla kalmayacak

TEKİRDAĞ’DA KİRAZ FESTİVALİ HEYECANI

Tekirdağ’da ilk defa 1962 yılında ‘Kiraz Cümbüşü’ adıyla kutlanmaya başlayan ve 1964’te Kiraz Bayramı’na dönüşen etkinlikler, sonraki yıllarda Kiraz Festivali adı altında geleneksel hale geldi. Uluslararası Kiraz Festivali, bu yıl 58’inci kez kutlanacak. Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nde festivalin 13-16 Haziran tarihleri arasında düzenlenmesi kabul edildi. Festivalin, 8 milyon TL’lik bütçe ile gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder